Hesabım
    ​Merakla Beklenen “Mrs. America”, Çok Yakında FX Ekranlarında!

    "Mrs. America", güçlü kadrosu ve gerçek hikayesiyle FX'te başlıyor.

    Modern sinemanın en büyük oyuncularından biri olan, Oscar ve Altın Küre sahibi başarılı oyuncu Cate Blanchett’ın başrolde yer aldığı Mrs. America, 1970’li yıllarda Amerika’daki kadın hareketini anlatan önemli bir yapım. Dizi, Blanchett’ın canlandırdığı, ABD’nin muhafazakar kesimini temsil eden ve o yıllarda Eşit Haklar Yasası’na (ERA) karşıt görüşleriyle öne çıkan ünlü aktivist Phyllis Schlafly’nin hikayesine odaklanıyor. Kadın hareketinin, o dönem Amerika'yı ve Amerikan siyasetini nasıl etkilediğini, kültüre olan katkılarını anlatan 9 bölümlük mini dizi, 23 Eylül 2020 tarihinde FX'te Türkiye prömiyerini yapacak

    Dizide, yine aynı dönemin önemli kadın figürlerinden olan ve kadın hakları konusunda büyük yankı uyandıran feminist dergi “Ms.”in kurucusu olarak göze çarpan Gloria Steinem’e de hikayede yer veriyor ve bu ismi Rose Byrne canlandırıyor. Orange is the New Black dizisindeki performansıyla Altın Küre’ye aday olan Uzo Aduba ise ABD Kongresi’ne seçilen ilk siyahi kadın politikacı Shirley Chisholm’ü canlandırıyor. Dizi, bir dönem dizisinin önemli detayları olan sanat yönetimi, kostüm ve makyaj konusunda da oldukça başarılı.

    Mrs. America, yakın zamanda açıklanacak Emmy Ödülleri'nde En İyi Mini Dizi, En İyi Kadın Oyuncu ve üç oyuncusuyla birden adaylık kazandığı En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorileri de dahil olmak üzere toplam 10 adaylık kazanmış durumda. Mrs. America’nın senaristliğini ise Desperate Housewives, Mad Men ve Halt and Catch Fire gibi ikonlaşan dizilerinin Emmy ödüllü yazarı Dahvi Waller üstleniyor.

    Güçlü oyuncu kadrosuyla, muhafazakar kadın hareketine karşı feministlerin savunduğu cinsiyet eşitliği için verilen mücadeleyi anlatan dizi “Mrs. America”, ilk bölümüyle 23 Eylül Çarşamba günü saat 21.00'de FX ekranlarında olacak ve her hafta yeni bölümüyle yayın hayatına devam edecek. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top