Hesabım
    Sevilen Suç Draması The Bridge'in Hakları Yeniden BBC'de!

    Bron / Broen, BBC'ye geri dönüyor!

    "The Bridge", BBBc ekranlarına geri dönüyor. Almanya’daki ZDF Enterprises, ödüllü İskandinav suç draması “The Bridge” için İngiltere yayıncısı BBC'ye lisans verdi. Şovun dört sezonu da BBC Four ve BBC iPlayer'da aynı anda yayınlanacak. Bu, “The Bridge” in BBC'ye ikinci kez lisanslanması anlamına geliyor.

    Dizi, başlangıçta 2012-2015 arasında BBC Four'da gösterildi ve o kadar popüler olduğunu kanıtladı ki 2018'deki son sezonu için BBC Two'ya geçti ve sürekli olarak bölüm başına 1,5 milyondan fazla izleyici kazandı. Dizi, Danimarka ve İsveç arasında köprüde, iki ülkenin sınırında bir ceset bulunduğunda yargı yetkisini paylaşmak ve birlikte çalışmak zorunda olan İsveçli bir polis dedektifi ve Danimarkalı meslektaşını konu alıyor. Başrollerde Sofia HelinKim Bodnia ve Thure Lindhardt yer alıyor. Hans Rosenfeldt tarafından yaratılan ve yazılan şovun yapımcılığını Filmlance (İsveç) ve Nimbus Film (Danimarka) yapıyor ve aynı zamanda serinin global distribütörü olan ZDF Enterprises'la ortak yapımda yer alıyor.

    Formatın sınır ötesi doğası dünya çapında popülerliğini kanıtladı ve İngiltere / Fransa, ABD / Meksika, Estonya / Rusya, Malezya / Singapur ve Almanya / Avusturya versiyonlarıyla yerel olarak beş kez uyarlandı. ZDFE dramasının Başkan Yardımcısı Robert Franke şunları söyledi: “Arada bir, çok zekice yazılmış ve oynanmış bir dizi gelir, dil engellerini aşar ve izleyiciler daha fazlası için adeta yalvarır. Küçük ekranı süsleyen en büyüleyici kadın dedektiflerden birinin rol aldığı "The Bridge", bu kategoriye giriyor. Dizi, İngiliz izleyicilerin bir kez daha keyif alma şansı yakalayacağı zamansız bir klasik." dedi.

    Şimdiye kadar, 38 saatlik dizinin dünya çapındaki satışları arasında BBC, Amazon, Antena TV, Arrow Films, Netflix, Hulu ve Canal + gibi dev şirketler bulunuyor. 2011 yılında başlayan yapım, 2013-2015 ve 2018 olmak üzere 4 sezon ve 7 yıla yayıldı. BBC, elbette ilk sezonundan itibaren tüm sezonları ara vermeden yayınlayacak. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top