Hesabım
    ‘The Handmaid’s Tale’in Yönetmeni Amma Asante, ‘Smilla’s Sense of Snow’u Uyarlayacak!

    Daha önce sinemaya da uyarlanan eser, şimdi TV'ye geliyor..

    Ünlü İngiliz yönetmen Amma Asante (The Handmaid’s Tale, Mrs America) Alman şirketi Constantin Film için beğenilen roman "Smilla’s Sense of Snow"un drama dizisi uyarlamasını yönetecek. Peter Höeg'in en çok satan kitabına dayanan ve Clive Bradley (Trapped) tarafından yazılan ve yaratılan dizi, göçmen bir çocuğun gizemli ölümüne ilişkin araştırması daha büyük bir doğaüstü destana dönüşen Smilla Jaspersen'ı takip edecek.

    Cevap arayışı, onu, memleketi Grönland'a doğru bir yolculuğa çıkarır. Kitap, Julia Ormond'un oynadığı, Bille August tarafından yönetilen 1997 yapımı bir filmle sinemaya da uyarlandı ve yapımcılığını Bernd Eichinger'le Martin Moszkowicz yaptı. TV uyarlamasının baş yapımcıları Constantin Film’in yönetim kurulu üyeleri Oliver Berben ve Robert Kulzer olacak, baş yapımcılığı ise Constantin CEO'su Martin Moszkowicz üstleniyor. Colin Scully, Alex Westmore ve Brandon Zimon şirket için projeyi denetleyecek.

    Stüdyonun projeyi ABD'nin birinci sınıf kablo ağları ve platformlara sunması bekleniyor. Asante, “Merkezinde bu kadar güçlü bir kadın başrol bulunan bir gösteriyi yönetmekten kesinlikle çok memnunum. Peter Höeg’in 1993 romanı bize, zamanının ötesinde bir kahramanla, bugün her zamankinden daha ilgili konuları aydınlatan güçlü bir sosyal yorum verdi. Bu benim için çekici bir hikaye ve çağımız için dokunaklı sorular soran modern bir doğaüstü gerilime güncellememiz için harika bir başlangıç ​​noktası." dedi.

    Asante, "A Way of Life"taki olağanüstü çıkışıyla BAFTA'yı kazandı ve uzun metrajlı filmleri arasında Black Reel ödüllü "A United Kingdom" ve Palm Springs ödüllü "Belle" yer alıyor. Kulzer, yaptığı açıklamada; "Bu çığır açan romanı, konularının ve temalarının olağanüstü öngörüleri nedeniyle 30 yıl sonra tekrar ziyaret etmeye mecbur hissettik. Amma, hikayeyi duygusal ve entelektüel bir kavrayışla ele alıyor ve onunla bu yolculuğa çıkmaktan dolayı daha heyecanlı olamazdık." dedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top