Hesabım
    Ava DuVernay, NBC İçin Drama Dizisi Yönetecek

    Dizi, Amerikan yerlileri hakkında olacak..

    David Crotty/Patrick McMullan via Getty Images

    NBC, yönetici yapımcıları arasında Ava DuVernay'ın da yer aldığı Kızılderili hikayesi anlatan aile draması “Sovereign” için pilot bölüm siparişi verdi. Bölüm, Sydney Freeland ve Shaz Bennett tarafından DuVernay'in bir hikayesinden yola çıkılarak yazıldı. Üçü de Bird Runningwater'la birlikte dizinin ortak yapımcılığını üstlenecek.

    DuVernay ve ARRAY, DuVernay'in şu anda genel bir anlaşma altında olduğu Warner Bros. Television'la birlikte diziyi denetleyecek. NBC'ye göre "Sovereign", televizyon için geliştirilen ilk Kızılderili aile draması özelliğini taşıyor. Proje, kabilenin geleceğini dış güçlere ve kendilerine karşı kontrol altında tutmaya çalışan, bir yandan da genişleyen bir ailenin yaşamlarını, aşklarını ve sadakatlerini anlatacak.

    "Sovereign", şu anda "Queen Sugar" ve "Cherish the Day" programlarında sorumlu yapımcı olan DuVernay için en son TV projesi anlamına geliyor. Ayrıca NBC'de senaryosuz "Home Sweet Home" dizisini oluşturdu. Bu yılın başlarında açıklandığı üzere, şu anda Netflix'te Colin Kaepernick hakkında bir mini dizi hazırlıyor.

    Geçen yıl Emmy ödüllü Netflix mini dizisi “When They See Us”ın arkasında yer alan DuVernay, aynı zamanda Emmy Ödülü kazandı ve “13th” belgeseliyle Oscar adaylığı aldı. Daha önce, “Selma” filmiyle en iyi yönetmen Oscar'ında da aday gösterilmişti. DuVernay bunların dışında, “A Wrinkle in Time” ve “Middle of Nowhere” gibi filmlerin yönetmenliğini yaptığı uzun metrajlı çalışmalarla tanınıyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top