Hesabım
    Doctor Who'nun 13. Sezon Prodüksiyonu Başladı

    Dizi, yeni sezonda 8 bölümden oluşacak

    Doctor Who'nun 13. sezon prodüksiyonu için hazırlıklar tamam. Onuüçüncü Doktor geri dönüyor ve Jodie Whittaker bir kez daha Doktor rolü için kamera karşısına geçiyor. Doctor Who ekibi şu anda tüm sağlık ve güvenlik yönergelerine uyarak prodüksiyona devam ediyor. Ekip bu sezon geleneği bozarak 11 yerine 8 bölümle ekranlarda yer alacak.

    Yayınlanan orijinal sinopsise göre 13. sezonun özeti şöyle; "Onüçüncü doktoru, en son Doktor’un kaderinin sonsuz bir hapishanede kilitlendikten sonra dengede asılı kaldığı 12. sezon finalinde gördük. Yaklaşan festival özel bölümü 'Dalek’lerin Devrimi'’nde, Doktor'un en yakın arkadaşları Yaz (Mandip Gill), Ryan (Tosin Cole) ve Graham (Bradley Walsh) hayatlarını onsuz idame ettirmek zorundalar. Ancak kısa süre sonra Doktor'un en büyük ve en korkulan düşmanlarından biri olan Dalek’lerin de dahil olduğu rahatsız edici bir plan ortaya koyacaklar. Doktor olmadan Dalek’lerle nasıl savaşırsınız? Doktor'un kaderi bilinmiyorsa, 13. sezonda bizleri neler bekliyor?"

    Yapımdan sorumlu Chris Chibnall yeni sezonu değerlendirirken, “Doctor Who yapım ekibi bu zor zamanlarda seriyi yeniden yayına almak için harikalar yarattı. Çekimlere geri döndüğümüz için çok heyecanlıyız. Doctor Who’nun son derece karmaşık bir yapım süreci var. Dolayısıyla detaylı Covid protokolleri nedeniyle yeni bölümleri filme almak biraz daha uzun sürecek. Bu nedenle bu sezonu sekiz bölüm ile bitirmeyi düşünüyoruz. Ama emin olun, Doctor Who'dan beklediğiniz tüm hırs, mizah, eğlence ve korku hala sağlam bir şekilde yerinde olacak! Dünyanın dört bir yanındaki herkes için oldukça zorlu bir dönem yaşanıyor ancak unutmayın bir Doktor asla meydan okumaktan kaçınmaz!" şeklinde konuştu.

    BBC Studios Yapımcısı Matt Strevens ise yeni sezon heyecanını “TARDIS'in kilidini açtığımız için çok heyecanlıyız, Sonik’in tozu silindi ve Doctor Who'nun bir sonraki sezonu için yeniden çekimlere başlıyoruz. Muhteşem prodüksiyon ekibi ve oyuncular bu zorlu zamanlarda tekrar çekim yapmamızı sağlamak için harikalar yarattı. Doctor Who her zamanki gibi eğlence ve aksiyon dolu olacak, tabi pek çok sürprizle birlikte!" sözleriyle dile getirdi. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top