Hesabım
    ‘Watchmen’in Yazarı Cord Jefferson, Warner Bros.'la Genel Anlaşma İmzaladı

    Jefferson, yeni içerikleri Warner Bros. için üretecek..

    Cord Jefferson'un Warner Bros. Television'la uzun soluklu bir anlaşma imzaladığı öğrenildi. Anlaşma, Jefferson'un popüler HBO dizisi “Watchmen” üzerindeki çalışması için mini dizi kategorisinde en iyi senaryo dalında Damon Lindelof'la birlikte Emmy Ödülü kazanmasının ardından geldi. Jefferson, dizide yönetici öykü editörü ve yazar olarak görev yaptı. Jefferson, "This Extraordinary Being" bölümüyle Emmy ödülünü kazandı.

    Jefferson ayrıca, USC Scripter Televizyon Ödülü'ne ve bölüm için bir drama dizisinde olağanüstü yazarlık için NAACP Görüntü Ödülü'ne aday gösterildi. “Watchmen” dizisi yazma ekibinin bir parçası olarak, en iyi yeni dizi için Yazarlar Birliği Ödülü'nü kazandı ve en iyi drama dizisi için aday gösterildi. Anlaşmaya göre Jefferson, HBO, HBO Max ve diğer WarnerMedia platformlarının yanı sıra, dış kuruluşlar ve ağlar için orijinal programlar yaratacak, geliştirecek ve üretecek.

    Jefferson’ın "Watchmen" üzerine yaptığı çalışmalara ek olarak, diğer TV çalışmaları arasında son dönemin en başarılı yapımlarından "Succession", "The Good Place", "Master of None", "The Nightly Show With Larry Wilmore" ve "Survivor’s Remorse" yer alıyor. Başarılı isim, televizyon yazarlığına başlamadan önce gazeteci olarak çalıştı. 

    "Watchmen", en iyi mini dizi ve dizi yıldızı Regina King için en iyi kadın oyuncu olmak üzere toplamda 11 Emmy Ödülü kazandı. Yahya Abdul-Mateen II, aynı zamanda şovdaki çalışmasıyla bir drama dizisindeki en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü kazandı. Gösterinin 11 galibiyeti, HBO'nun Creative Arts Emmy yarışmasında elde ettiği 19 galibiyet de dahil olmak üzere toplam 30 galibiyete ulaşmasına yardımcı oldu.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top