Hesabım
    Xavier Dolan, İlk TV Dizisiyle Geliyor

    Dolan, Canal + için ilk TV projesine imza atıyor..

    Kanadalı film yönetmeni Xavier Dolan, TV'nin altın çağına katılıyor ve bir mini diziyle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Sekizinci uzun metrajlı filmi Matthias & Maxime'den sonra Dolan, beş bölümlük The Night Logan Wakes Up dizisiyle ilk draması için Canal +, Quebecor Content ve Studiocanal'la bir ortaklık kuruyor.

    Dolan'ın televizyona uzun zaman sonra gireceği hikaye, oyun yazarı Michel Marc Bouchard'ın popüler sahne oyunu "La nuit où Laurier Gaudreault s'est réveillé"nin bir uyarlaması olacak. Mart 2021'de üretime başlayacak olan mini dizi, 2022'de Quebecor Content ve Canal + orijinali olarak yayınlanacak. Cannes'ın favorilerinden Dolan, Fransız psikolojik gerilim dizisi The Night Logan Woke Up'ı hem yazacak hem de yönetecek.

    Nanoby şirketi adına Nancy Grant ve Jasmyrh Lemoine, Dolan'la birlikte prodüktörlük yapıyor. Dizide, Dolan ve Julianne Côte'la birlikte, Julie Le Breton, Magalie Lepine-Blondeau, Eric Bruneau ve Patrick Hivon dahil olmak üzere 2019 oyunundaki orijinal oyuncular yer alacak. 1990'ların başında geçen mini dizi, Mimi, kardeşi Jules ve en iyi arkadaşları Logan'ı takip edecek. Logan, Mimi'ye tecavüz edip ailelerini paramparça ettiğinde, erkeklerin ayrılmaz arkadaşlığı da parçalanır. 30 yıl sonra Mimi, annesinin ölümü üzerine eve döner ve geçmişin derinliklerinde gömülü olan kini, bir dizi dramatik karar ve dönüşün ortasında yeniden su yüzüne çıkar.

    Studiocanal, Kanada-Fransa ortak yapımı dizi için uluslararası dağıtım haklarını güvence altına aldı. VVS Films'den Javi Hernandez ve Harry Grivakis anlaşmalara film yapımcıları adına aracılık etti ve yönetici yapımcı olarak görev yapacak. TV'ye geçiş, Dolan'ın Mommy, It's Only the End of the WorldTom at the Farm ve The Death & Life of John F. adlı son filmlerinden sonra geliyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top