Hesabım
    İngiliz Hükümeti "The Crown" İçin İstekte Bulundu

    Yetkililer, kurgu ve gerçeğin karışmasından endişeli..

    İngiltere Kültür Sekreteri Oliver Dowden, gösteride tasvir edilen bazı olayların gerçek olarak alınmaması gerektiğini netleştirmek için Netflix'in “The Crown”u "kurgusal" olarak etiketlemesini talep etti. Daily Mail Gazetesi'yle yaptığı röportajda Dowden şunları söyledi: "Bu, diğer TV prodüksiyonlarında olduğu gibi, çok güzel hazırlanmış bir kurgu çalışması, Netflix başlangıçta çok net olmalı. Bu olmadan, bu olayları yaşamayan bir izleyicinin gerçekle kurguyu karıştırmasından korkuyorum." dedi. 

    Dowden'ın Netflix'e her bölümün başına bir etiket eklenmesi için resmi bir talep yazması bekleniyor, bu da dizinin kurgulanmış olduğunu açıkça belirtiyor. Dowden’ın talepleri, dizinin İngiliz monarşisi imajına kalıcı zarar vereceğinden endişeleniyor. Netflix, bu konudaki yorum taleplerine henüz yanıt vermedi. Prenses Diana'nın kardeşi Charles Spencer, çarşamba günü ITV'ye bir feragatnamenin gerekli olduğuna inandığını söyledi.

    Spencer, ITV'ye verdiği demeçte, her bölümün başında, "Bu doğru değil, ancak, bazı gerçek olaylara dayanıyor" denmesi gerektiğini belirtti ve; "Çünkü o zaman herkes bunun dram olduğunu anlayacaktır." dedi. Prenses Diana, dördüncü sezonun ana odak noktalarından biri ve “The Crown”, başlangıçta bir sağlık uyarısıyla işaretlenen birkaç bölümde bulimia hastalığıyla mücadelesini de anlatıyor.

    “The Crown”da Prenses Diana'yı canlandıran Emma Corrin, Variety'e verdiği bir röportajda şunları söyledi: “Bunlar çekilmesi zor sahnelerdi ve onu oraya götürmek iyi bir şeydi. Bana karakterimle gidebileceğim bir yol verildi ama setten çıkarken çok yorulmuştum çünkü, aynı zamanda kurgulanmış birini oynarken bunları hissetmiyor ya da düşünmüyorsun, rolü yapmak senin işin ve kendini böyle konumlandırıyorsun." dedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top