Hesabım
    Cynthia Erivo, Yeni Filminde Prensesi Oynayacak

    Benedict Cumberbatch, filmin yapımcılarından biri..

    Oscar adayı aktör, şarkıcı ve söz yazarı Cynthia Erivo (Harriet), 19. yüzyıl Afrika prensesi Sarah Forbes Bonetta'nın hayatına dayanan bir filmde rol alacak ve yapımcılığı üstlenecek. Yoruba halkının Egbado prensesi olan Omoba Aina, bir Batı Afrika kralı tarafından yetim bırakıldı ve köleleştirildi, ardından 1850'de Kraliçe Victoria'ya "hediye edilip" İngiltere'ye götürüldü ve Sarah Forbes Bonetta adını aldı.

    Kraliçe'nin himayesi, prensesi İngiliz aristokrasisinin merkezine koydu, ancak onu halkın gözlemlemesinden, kişisel ıstırabından ve güçlü, eğitimli bir siyahi kadın olduğundan temelde şüphe duyan bir mahkemenin tehlikelerinden korumadı. Erivo, filmi yapım şirketi Edith's Daughter'dan Solome Williams, SunnyMarch’tan Leah Clarke - Adam Ackland ve So & So Productions’dan Rienkje Attoh'la birlikte çekecek. Benedict Cumberbatch yönetici yapımcılığı üstlenecek.

    Yapımın geliştirilmesi BBC Film tarafından finanse ediliyor ve Walter Dean Myers’ın biyografisi "At Her Majesty’s Request" kaynak materyal olarak seçildi. Cynthia Erivo, "Bu yolculuğa çıkacağım için heyecanlıyım. Bu hayali gerçekleştirmeye başlayabileceğimiz bir noktaya gelmemiz uzun zaman aldı. Nijeryalı bir İngiliz kadın olarak, tarih kitaplarından şimdiye kadar silinen başka bir Nijeryalı İngiliz kadının hikayesini anlatma fırsatı elde etmek bir onurdur. Bayan Sarah Forbes Bonetta / Omoba Aina, gerçekten bir tutkum ve inanılmaz kadınlar Leah Clarke ve Rienkje Attoh'la hikayeyi anlatıp ona bir ses vermek için ortaklar bulabildiğim için çok mutluyum. Onun hikayesine dalmak için sabırsızlanıyorum. O gerçekten de unutulmuş prenses, artık unutulmayacak." dedi.

    Erivo, Tony, Emmy ve Grammy sahibi. Akademi Ödülü, Altın Küre ve SAG adaylıkları kazandı. HBO dizisi “The Outsider”da rol aldı. National Geographic’in "Genius: Aretha" filminde Aretha Franklin'i oynayacak ve Universal’in "Talent Show"unda yer alacak. SunnyMarch Şirketi, Cumberbatch ve Ackland tarafından kuruldu. 2021'de vizyona girmesi planlanan üç projesi var: Kevin Macdonald’ın “The Mauritanian”, Dominic Cooke’un “The Courier” ve Will Sharpe'ın yönettiği dizi "Noughts + Crosses"

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top