Hesabım
    ‘The Queen’s Gambit’ Yazarı Scott Frank'ten "Sam Spade" Dizisi!

    Dizinin başrolünde Oscar adayı bir yıldız bulunuyor..

    Geçtiğimiz ekim ayında Netflix'teki ilk çıkışından bu yana, "The Queen's Gambit" adlı mini dizi güçlü bir şekilde fısıltı gazetesinden yayıldı ve yılın en çok konuşulan şovlarından biri haline geldi. Bu başarı dalgasını sürdüren ortak yaratıcı Scott Frank'ın, Clive Owen'dan başkasının oynamasını düşünmediği ünlü kurgusal dedektif Sam Spade'in potansiyel bir mini dizi uyarlaması da dahil olmak üzere, geliştirme aşamasında olan birden fazla gelecek projesi hazırlanıyor.

    Frank, The Watch adlı podcastin bir bölümünde (The Playlist aracılığıyla) yaklaşan dizi hakkında konuştu. İşte Scott'ın Sam Spade hakkında söyledikleri: "Birkaç harika yapımcı aracılığıyla Sam Spade karakterinin haklarını aldım. Beni aradılar ve 'Onunla bir şey yapmak ister misin?' dediler ve ben de 'Hayır, ne olduğunu bilmiyorum. Sam Spade bana biraz retro geliyor, bunu yapmak istemiyorum' dedim ve kapattım. Telefonu kapattığım an aklıma bir fikir geldi. Düşündüm, bekle, ya Sam Spade'i hayatın ilerleyen dönemlerinde yaparsam, 60 yaşındayken? Artık San Francisco'da yaşamasına izin vermeyelim diye düşündüm. O şimdi Fransa'nın güneyinde yaşayan eski bir baba. Şaraphanesi olan bir kadına sorunlu bir şekilde yardım etmek için oraya gitmişti. Profesyonel olarak oraya gitti, ona aşık oldu, kanserden öldü, şaraphanesini miras aldı ve şimdi Bozel, Fransa'da yaşıyor. 1963, Cezayir Savaşı'nın sonu, yani bütün bu adamlar ülkeye geri dönüyor ve bir tür sosyopolitik olaylar yaşanıyor. O, bu küçük kasabada ve Sam Spade'in kızı Bridget O'Shaughnessy'nin yakınlarında yaşayan bir manastırda yaşıyor ve onun kızı olup olmadığını bile bilmiyor. Bu çok karmaşık ama temelde geçmişi gelir ve onu Fransa'nın güneyindeki bu küçük kasabada bulur."

    Frank, pilot bölümü Oz'un yaratıcısı Tom Fantana ile birlikte yazıyor ve planlanan toplam altı bölüm var. Karaktere aşina olmayan insanlar için Sam Spade, özellikle Maltese Falcon olmak üzere Dashiell Hammett'in bir romanında ve birçok hikayesinde görünen özel bir dedektif. Usta oyuncu Humphrey Bogart, Mary Astor ve Peter Lorre'un da rol aldığı John Huston uyarlamasında karakteri canlandırdı.

    Frank, Sam Spade'e ek olarak, The Queen’s Gambit yıldızı Anya Taylor-Joy'un başrolde yer alacağı Vladimir Nabokov'un Laughter in the Dark uyarlaması üzerinde çalışıyor. Ayrıca, Mary Doria Russell'ın on yılı aşkın süredir geliştirme safhalarında zayıflayan 1996 bilim kurgu romanı The Sparrow'un uyarlamasını da ele alıyor. Brad Pitt bir zamanlar projeye dahildi. Frank, bu projeyi Chernobyl direktörü Johan Renck'le birlikte yürütecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top