Hesabım
    İkonik Bilim Kurgu Filmi "Alien", TV'ye Uyarlanıyor!

    FX, uyarlama için önemli isimlerle görüşüyor..

    Noah Hawley'den "Alien" evreninde geçen bir dizinin resmi olarak FX'te kurulduğu öğrenildi. Duyuru perşembe günü, FX başkanı John Landgraf tarafından Disney Investor Day sunumunun bir parçası olarak yapıldı. Hawley, Scott Free aracılığıyla yönetici yapımcılığına yönelik ileri görüşmelerde bulunulan "Alien"ın beyni Ridley Scott'la birlikte, anlaşma gerçekleşirse 26 Keys başlığı altında diziyi yazacak ve yönetecek.

    FX Productions dizinin yapımını üstleniyor. "Alien" dizisi, "Fargo" ve "Legion"dan tanığdımız Noah Hawley'in yaratıcı / yönetici yapımcı koltuğuna adım atmasıyla yönetilecek ve FX, Akademi Ödülü sahibi Ridley Scott'la ileri görüşmelerde bulunuyor. Scott dizide aynı zamanda yönetici yapımcılık yapacak. Dizi, geleceğimizin çok ötesinde, Dünya'da geçen ilk "Alien" hikayesi olacak ve ilk "Alien" filminin zamansız dehşetiyle, ikinci filmin durmak bilmeyen aksiyonunu harmanlayarak, heyecan dolu bir yolculuğa çıkacak. 

    Bugüne kadar uzun metrajlı altı “Alien” filmi çekildi, bunların en sonuncusu 2017'deki prequel “Alien: Covenant” oldu. Her ikisi de Dünya'da geçen ve orijinal filmleri izleyen iki “Alien vs. Predator” filmi yayınlandı. İki ikonik bilim kurgu yaratığı birbirine meydan okudu. Hawley, Emmy ödüllü FX serisi “Fargo”yu yaratmış ve bu dizide showrunner olarak görev yapmıştı. Bu dizi kısa süre önce Chris Rock'ın oynadığı dördüncü sezonunu tamamladı. Daha önce, aynı isimli Marvel Comics karakterine dayanan "Legion" serisini de cabler için geliştirdi. Hawley’in “Alien” serisi bir süredir söylentilere konu oluyordu.

    2019'da Fox yöneticilerinin, Hawley ve FX filmlerin oluşturduğu bilim kurgu dünyasında bir dizi geliştirmek için yaptığı görüşmenin reddedildiği ortaya çıktı. Ancak 21st Century Fox-Disney birleşmesi o zamandan sonra tamamlandı ve ortam önemli ölçüde değişti. Disney gibi büyük medya şirketleri giderek daha fazla içerikle abonelere "Alien" gibi iyi bilinen diziler sunarak yayın hizmetlerini daha çok kişiye ulaştırmaya çalışıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top