Hesabım
    Scorsese'nin Belgesel Dizisi ‘Pretend It’s a City’den Fragman!

    Belgesel dizi, Fran Lebowiz'in yazdıklarından yola çıkarak oluşturuldu..

    Netflix aboneleri, 8 Ocak'ta gösterilecek olan Martin Scorsese'nin yönettiği belgesel dizi "Pretend It's a City"le geç yılbaşı hediyesi alacaklar. Netflix, pazartesi günü projenin fragmanını yayınladı. Fran Lebowitz'in fikirlerinden yola çıkan belgeselde, kendisi ve Scorsese, New York hakkındaki düşünce gözlemlerini aktaracak, beraber şehri yeniden tanıyacaklar.

    Belgesel filmin Netflix'e göre özeti şu şekilde: Fran Lebowitz neyi sevdiğini ve neyi sevmediğini biliyor. Ve size söylemesi için bir davet beklemeyecek. On yıllardır eleştirmen ve yazar olarak fikirlerini bazen huysuzca, her zaman isyankar bir şekilde ifade etti. Özüne kadar bir New York'lu olan Lebowitz, şehir ve sakinleri hakkındaki saçma sapan gözlemlerini kimseyle esirgemeyen, keskin bir yorum haline getirerek, bir sanat formuyla doğrudan birleştirerek gündeme getirdi. Lebowitz'in düşüncelerini, her New Yorklu'nun bir noktada dilediği öfkeli komik rehber kitabına dönüştüren "Pretend It's a City", turistler, para, metro ve sanattan, Times Meydanı'ndaki basit bür yürüme eyleimne kadar, çeşitli konularda klasik bir kentsel sesi kontrol ediyor. Yol boyunca, Lebowitz’in kendi geçmişi odak noktası haline geliyor: Sürekli merak ve canlandırıcı bağımsızlıkla işaretlenmiş bir yaşam.

    Belgeselin birkaç sahnesinde yer alan Lebowitz ve Scorsese, David Tedeschi, Ted Griffin, Emma Tillinger Koskoff, Joshua Porter ve Margaret Bodde ile birlikte yönetici yapımcı olarak görev yapıyor. Belgesel,  Scorsese ve Lebowitz'in ikinci büyük işbirliğine işaret ediyor. Scorsese, daha önce, Lebowitz’in röportajlarından ve konuşmalarından çeşitli klipler içeren 2010 HBO belgesel filmi “Public Speaking”i yönetmişti.

    Scorsese’nin son filmi “The Irishman”, 2019'da Netflix'te gösterildi. “Pretend It’s a City”, film yapımcısının yayın hizmeti için ikinci filmi oldu. Yönetmenin bir sonraki önemli filmi, Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro'nun rol aldığı "Killers of the Flower Moon" olacak ve Apple TV + 'ta prömiyer yapacak. Scorsese, Apple'la yılın başlarında ilk bakış anlaşması imzalamıştı. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top