Hesabım
    HBO'nun Danimarka Dizisi The Investigation'dan Fragman

    HBO, cinayet gizemi barındıran bir mini diziyle geliyor..

    HBO, Tobias Lindholm’un, gazeteci Kim Wall'un 2017 cinayetiyle ilgili mini dizisi “The Investigation”ın haklarını aldı. Yayıncı, pazartesi günü altı bölümlük dizinin fragmanını paylaştı. "The Investigation", 2017'de bir röportaj için eski girişimci Peter Madsen tarafından inşa edilen bir denizaltıya binen Wall cinayetini çevreleyen karmaşık soruşturmasını inceleyecek.

    Denizaltı ertesi sabah batmış bulundu ve Wall'un parçalanmış vücudu da bu süre boyunca ortaya çıktı. Madsen, 2018'de cinayetten suçlu bulundu ve kamuoyuna duyurulan bu dava nedeniyle ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Danca dizinin prömiyeri 1 Şubat'ta HBO'da yapılacak. Søren Malling (A Hijacking) oyuncu kadrosunda Kopenhag Polisi Cinayet Masası Şefi Jens Møller olarak yer alacak. Savcı Jakob Buch-Jepsen rolünde Pilou Asbæk (Game of Thrones) ona başrolde eşlik ediyor. Pernilla August (Star Wars: Episode I - The Phantom Menace) ve Rolf Lassgård (The Hunters) Kim Wall’un ebeveynleri, Ingrid ve Joachim Wall rolünde yer alacak. Ek oyuncular arasında Laura Christensen (Crying for Love), Anders Juul (A Horrible Woman), Henrik Birch (Norskov), Hans Henrik Clemensen (Love and Rage), Dulfi Al-Jabouri (Darkland) ve Charlotte Munck (A War) yer alıyor.

    HBO'ya göre "The Investigation", gerçeğin peşinde olan Jens ve ekibini yakından takip ediyor. İkna edici bir dava oluşturmak ve yakınlarına hak ettikleri kesinliği vermek için savcıya sağlam kanıtlar sunma ümidiyle ekip, metodik, sıra dışı ve teknik çalışma taktiklerini kullanmayı teşvik ediyor. Dizi, gerçek hayattaki Jens Møller ve Wall’un ebeveynleriyle yakın işbirliği içinde yapıldı.

    Lindholm yaptığı açıklamada, "Bu diziyi gerçeğe en uygun şekilde yapmaya çalıştık. Gerçek dünyadaki olaylar hakkında hikayeler anlatmayı seçmenin büyük bir sorumluluğu vardır. Bu nedenle, Danimarka ve İsveç’in en yetenekli ve beğenilen oyuncularından bazıları da dahil olmak üzere aldığım tüm destek için minnettarım." dedi. "The Investigation", 2017'de Netflix'in "Mindhunter" dizisinin en son iki bölümünü yöneten Lindholm için televizyona geri dönüş anlamına geliyor. Ayrıca, 2020'deki Vinterbeg imzalı "Another Round" filminde yardımcı yazarlık yaptı. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top