Hesabım
    "Peaky Blinders" Altıncı Sezonuyla Final Yapacak

    Steven Knight, dizinin geleceği hakkında konuştu..

    BBC'nin hit dizisi “Peaky Blinders” altıncı ve son sezonunun ardından sona erecek ama yaratıcı yazar Steven Knight hikayenin "başka bir biçimde devam edeceğine" dair söz verdi. Denizaşırı ülkelerde son derece popüler olan dizi, Tommy Shelby (Cillian Murphy) ve onun kötü şöhretli ailesinin, 1. Dünya Savaşı sonrası işçi sınıfı zemininde iktidara gelişinin hikayesini anlatıyor.

    BBC, sıkı Covid yönergeleri altında Birleşik Krallık'ta üretime devam ettiğini duyurduğu pazartesi günü gösterinin sonunu da açıkladı. BBC'nin verdiği altıncı sezonda final yapma kararı, Knight'ın daha önce 2019'da Entertainment Weekly'ye verdiği demeçte, "Peaky Blinders"ın 7. sezonu görmek için yaşayacağını söylediği için sürpriz olarak nitelendirilebilir. Altıncı sezon, İngiltere'nin devam eden virüs krizi sırasında, ekibin çekimleri ne kadar hızlı tamamlayabileceğine bağlı olarak muhtemelen 2021'in sonlarında veya muhtemelen 2022'nin başlarında yayınlanacak.

    Knight, pazartesi günü yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Peaky” geri döndü ve bir patlama ile sone erecek. Covid salgını nedeniyle zorunlu çekim gecikmesinden sonra, sette aşırı risk altında bulunuyoruz ve riskler hiç bu kadar yüksek olmamıştı ama bunun en iyi sezon olacağına inanıyoruz ve muhteşem hayranlarımızın onu seveceğinden eminiz. Dizi sona ererken hikaye başka bir biçimde devam edecek.”

    "Peaky" 2.0 için nelerin beklenebileceği henüz belli değil, ancak yaratıcı ekibin bir film veya yan dizi yapmayı düşünmesi muhtemel. Yönetici yapımcı Caryn Mandabach şunları söyledi: “BBC ve Netflix'teki harika, destekleyici ortaklarımızla birlikte, 'Peaky'i güvenli bir şekilde prodüksiyona geri alabilmemiz için gayretle çalışıyoruz. Oyuncularımızın ve ekibimizin güvenliği her zaman önceliğimiz. Sarsılmaz bir şekilde destekleyici ve sabırlı olan tüm "Peaky" hayranlarına teşekkür ederiz. Steve’in senaryoları inanılmaz ve 2013'te başladığından beri izleyicilerin ilgisini çeken destansı bir hikayenin sonunu işaretler, ancak "Peaky Blinders" dünyası kesinlikle yaşayacak."

    Altıncı sezon Knight tarafından yazılırken, beşinci sezonun lideri Anthony Byrne yönetmenliğe geri dönüyor ve yapımcılığını Nick Goding yapacak. “Peaky Blinders” ilk olarak 2013 yılında BBC Two'da yayınlandı ve büyüyerek denizaşırı kamu yayıncısının en büyük hitlerinden biri haline geldi. 2019'da beşinci sezon için amiral gemisi kanalı BBC One'a geçiş yaptı ve şu an tüm dünyada Netflix'te izlenebiliyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top