Hesabım
    Kenneth Branagh, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı Canlandıracak

    Branagh, bu kez TV için önemli bir rol üstlenecek..

    Kenneth Branagh, "This Sceptred Isle" adlı, yakında çıkacak olan mini dizide İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı oynayacak. Branagh, Britanya'nın en ünlü aktör ve yönetmenlerinden biri ve film kariyerine Hamlet ve Much Ado About Nothing gibi çok beğenilen Shakespeare uyarlamalarıyla başladı. Son yıllarda, Valkyrie'deki Alman subay Henning von Tresckow, ünlü dedektif Hercule Poirot ve Marilyn with My Week'te İngiliz sinema efsanesi Laurence Olivier gibi birçok tarihi ve kurgusal figürü canlandırdı.

    Şimdi ise Branagh, hikayesi hala yazılmakta olan başka bir İngiliz efsanesine gözünü dikti. Michael Winterbottom'un yöneteceği ve ortak yazarı olacağı This Sceptred Isle, Branagh'ın Covid-19 salgınının ilk çalkantılı günlerindeki İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ı canlandırdığını görecek. Beş bölümlük mini dizinin Sky UK tarafından seçildiği ve sadece İngiltere'nin siyasi tepkisinden değil, aynı zamanda İngiliz hükümetinin çeşitli şubelerindeki röportajlardan ve tanıklıklardan yararlanacağı bildirdi. Başrolünü Steve Coogan'ın oynadığı gezi dizisini yapan Winterbottom, aynı zamanda kendi şirketi Revolution Films aracılığıyla dizinin yapımcılığını üstlenecek.

    Görünüşe göre This Sceptred Isle, Branagh'ın son gişe rekorları kıran filmlerinde güçlü bir ayrılma ve bir nevi TV molası olacak. Oyuncu, Christopher Nolan'la yakın bir akrabalık geliştirdi. 2017'de 2. Dünya Savaşı filmi Dunkirk ve bu yıl vizyon gören "casus-bilim kurgu" filmi Tenet'te oynadı. Psikotik Tenet performansı ve Doğu Ekspresinde Cinayet'teki Hercule Poirot rolündeki nefis performansları ve gelecek olan Death on Nile filmi arasında, izleyiciler de Branagh'la birlikte daha yakın ve soft bir hikayeyle bir araya gelecek. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top