Hesabım
    Klasik Roman 'The Great Gatsby', Bu Kez Dizi Oluyor

    İkonik roman, büyük bütçeli bir TV uyarlamasıyla geliyor..

    Tarihin en önemli romanlarından The Great Gatsby televizyona geliyor. A + E Studios ve ITV Studios America, F. Scott Fitzgerald'ın ikonik romanına dayanan büyük bütçeli bir TV dizisi için yazar Michael Hirst'le birlikte çalışıyor. Ortak yapımcılar seriyi birinci sınıf kablo ve sreaming platformlarına satmayı planladığı için dizi, henüz bir anlaşmaya dahil değil.

    Hirst (Elizabeth, The Tudors, Vikings), dizinin senaryosunu yazacak ve Groundswell Productions'tan Michael London (Sideways, Milk)'la birlikte yürütücü yapımcılığı üstlenecek. Hirst, "Hayatımın çoğunda Gatsby ile yaşadım, onu önce bir okul çocuğu olarak okudum, daha sonra 1970'lerde Oxford'da öğrettim ve o zamandan beri periyodik olarak yeniden okudum. Eleştirmen Lionel Trilling'in bir zamanlar yazdığı gibi: 'The Great Gatsby, ilk çıktığı zamanki kadar taze, hatta daha önemli ve daha geçerli.' Bugün, Amerika kendini bir kez daha yeniden keşfetmeye çalışırken, bu zamansız hikayeye yeni gözlerle bakmak, ünlü ve ikonik karakterlerini modern cinsiyet, ırk ve cinsel yönelim merceğinden keşfetmek için mükemmel bir zamanlama. Fitzgerald'ın derin romantik vizyonu Amerikan deneyiminin karanlığını incelemesini ve açığa çıkarmasını sağlayacak. Bu yüzden, hikaye hem trajediye hem de umuda hitap ediyor ve bu yüzden bugün yankı bulmaya devam ediyor." dedi.

    Hirst'ün yazacağı Gatsby, 1920'lerde New York'un siyahi topluluğunu ve müzikal alt kültürünü keşfedecek. Columbia Üniversitesi'nden William B. Ransford ve karşılaştırmalı edebiyat ve Afrika-Amerikan çalışmaları profesörü Farah Jasmine Griffin de dizide danışman olarak görev yapacak. Drama üzerinde doğrudan Hazard ve Hirst birlikte çalışacak. Yeniden tasavvur olarak tanımlanan dizi, parçalanmış bir Amerikan rüyasının modern merceğinden karakterlerinin gizli yaşamlarına daha derine inerken, Fitzgerald'ın zamansız vizyonunun tüm ihtişamını da yakalayacak.

    Gelmiş geçmiş en iyi romanlar listelerinde çoğu zaman üstlerde, hatta bir numarada bulunan The Great Gatsby, 1926 (Warner Baxter'ın başrolünü üstlendiği), 1949 (Alan Ladd), 1974 (Robert Redford ve Mia Farrow) ve 2013'te (Leonardo DiCaprio) sinemaya uyarlandı. Şimdi ise TV dünyasında ilk macerasını gerçekleştirecek. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top