Hesabım
    Bridgerton, Netflix'in Şimdiye Kadar En Çok İzlenen Dizisi Oldu

    Bridgerton, Netflix için yeni bir rekora imza attı..

    Netflix'in algoritmaları, bir dizinin en az iki dakika izlenmesi üzerine oluşuyor ve dizilerin nihai sonuçları açıklanıyor. Bu doğrultuda oluşan son rakamlar geldi ve Bridgerton'ın ilk sezonunun, dünya çapında 82 milyon hane tarafından izlendiği açıklandı. Serinin prömiyeri de 63 milyon izlenmeyle, yayıncının tarihteki en büyük beşinci açılışı anlamına geliyordu. Oldukça popüler olan ve hiçbir düşüş belirtisi göstermeyen Bridgerton, açık bir farkla Netflix'in şimdiye kadarki en büyük dizisi oldu. Bir önceki rekor, fantastik dizi The Witcher'ın ilk 28 gününde elde ettiği 76 milyon izlenme sayısıydı.

    Bridgerton ve yakın zamanda öne çıkan diğer Netflix dizileri Lupin (70M) ve The Queen’s Gambit (62M), pandeminin hızlandırdığı bir süreç olan, sürekli genişleyen Netflix evreninde büyük rakamlara ulaştı. Mart ayında salgının başlamasından bu yana Netflix’in bugüne kadarki en büyük altı dizisinden beşi yayınlanmış oldu. Pandemi sürecinin de izlenme sayılarına verdiği katkı bu bilgiyle net anlaşılıyor. Julia Quinn’in romanlarına dayanan Bridgerton, ABD, İngiltere, Brezilya, Fransa, Hindistan, Türkiye ve Güney Afrika da dahil olmak üzere toplam 83 ülkede 1 numara oldu ve Japonya dışındaki her ülkede ilk 10'a girmeyi başardı.

    Dizinin zamanlaması, rekor başarısında büyük olasılıkla rol oynadı. Yeni ölümcül Covid dalgasının ortasında, birçok ülke aylar sonra yorgun düştü ve yeni karantina kısıtlamaları getirildi. Dizinin yaratıcısı Van Dusen, geçen hafta ikinci sezon onayını duyurdu. Quinn’in serisinin ilk kitabı The Duke and I’a dayanan ilk sezon, Phoebe Dynevor’un canlandırdığı en büyük Bridgerton kızı Daphne ile Regé-Jean Page tarafından canlandırılan Hastings Dükü Simon Bassett arasındaki karmaşık romantizmi merkeze aldı.

    İlkbaharda üretime başlayan ikinci sezon, Julia Quinn’in Bridgerton serisinin ikinci kitabı The Viscount Who Loved Me'de anlatıldığı gibi, Jonathan Bailey'nin canlandırdığı en büyük Bridgerton kardeşi Anthony için uygun bir evlilik arayışını anlatacak. Dizide ayrıca, Nicola Coughlan, Claudia Jessie, Ruby Barker, Adjoa Andoh, Golda Rosheuvel, Luke Thompson, Ruby Stokes, Will Tilston ve Florence Hunt gibi isimler rol alıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top