Hesabım
    Lucasfilm, ‘Mandalorian’ Oyuncusu Gina Carano'yu Kadrodan Çıkardı!

    Karar, tepki çeken sosyal medya paylaşımları üzerine geldi..

    "The Mandalorian" yıldızlarından Gina Carano, sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili tartışmaların patlak vermesinin ardından, çarşamba günü yapılan açıklamaya göre kadrodan çıkartıldı. Lucasfilm sözcüsü yaptığı açıklamada, “Gina Carano şu anda Lucasfilm tarafından istihdam edilmiyor ve gelecekte olması için bir plan yok. İnsanları kültürel ve dini kimliklerini aşağılayan sosyal medya paylaşımları iğrenç ve kabul edilemez." dedi.

    Carano, salı gecesi Instagram hikayelerinde, çağdaş siyasi farklılıkları üzerinden Cumhuriyetçileri, Nazi Almanya'sındaki Yahudilere benzeten birkaç saldırgan paylaşım yaptı. Carano, Instagram'da "Yahudiler sokaklarda Nazi askerleri tarafından değil, komşuları tarafından dövüldü… Hatta çocuklar tarafından da! Tarih yeniden yazıldığından, bugün çoğu kişi, Nazi askerlerinin binlerce Yahudi'yi ayırt edebilmesi için, hükümetin ilk önce insanları kendi komşularından sadece Yahudi oldukları için nefret etmelerini sağladığının farkında değil. Bunun birinden sadece siyasi görüşleri nedeniyle nefret etmekten ne farkı var?" dedi. Tepkiler üzerine paylaşım silindi ama sosyal medyada fotoğrafları dolaşmaya başladı.

    Carano'nun "Jeff Epstein kendini öldürmedi" yazdığı eski bir gönderi de dahil olmak üzere diğer gönderileri sayfasında kaldı. #FireGinaCarano hashtag'i, gönderilerine yanıt olarak çarşamba günü Twitter'da dolaşmaya başladı. Birçok kullanıcı yayınlarında Lucasfilm'i ve kurumsal ebeveyn Disney'i etiketledi ve oyuncunun kovulması gerektiğini dile getirdi.

    Carano, sosyal medyadaki tartışmalara yabancı değil. Kasım ayında, Twitter biyografisini daha sonra kaldırdığı "beep / bop / boop" ile güncellediğinde zamirleri belirterek konuşan insanlarla alay ettiği için eleştirildi. Aralık ayında Lucasfilm, "The Mandalorian"ın doğrudan yan ürünü olan ve şovda Yeni Cumhuriyet için çalışan eski bir asi asker olan Cara Dune hikayesi barındırması beklenen "Rangers of the New Republic"i duyurdu. Lucasfilm henüz yeni dizi için bir oyuncu kadrosunu açıklamadı ama Carano'nun olmamasına kesin gözüyle bakılıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top