Hesabım
    ‘The Mosquito Coast’un TV Uyarlamasından Fragman!

    Peter Weir filmi, Apple TV Plus'la ekranlara geliyor..

    Apple TV Plus, Peter Weir yönetmenliğindeki "The Mosquito Coast" filminin TV versiyonundan ilk fragmanı yayınladı. Kağıt üzerinde bir uyarlama olduğu doğru olsa da, dizinin fragmanını izledikten sonra, bunun beklediğimiz "The Mosquito Coast" olmadığı aşikar. Orijinal kaynak olan ve çok satan romana sadık kalan dizinin, 1986 tarihli filmden farklı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

    Fragmanda görüldüğü gibi, Apple TV Plus’ın yaratıcısı Neil Cross'un elinden çıkardığı en yeni dizi “The Mosquito Coast”, hâlâ yazar Paul Theroux'nun kaynak materyaline dayanıyor ama Peter Weir’in başrolünü Harrison Ford'a oynattığı 1986 yapımı filminden biraz farklı. Dizi, Orta Amerika'da yeni bir toplum türü yaratmaya çalışan bir dahinin hikayesi yerine, Justin Theroux'u (orijinal kaynak materyalin yazarının yeğeni) izliyor ve ABD hükümetinden kaçan bir deha olarak karşımıza çıkarıyor.

    Bu kez, hikayeninin içine biraz Ozark dizisini anımsatan manevraların eklendiği fragmandan sonra en çok konuşulan değişikliklerden biri. Theroux, "Çocukken okuduğum romanla ilgili uzun bir geçmişim var ve bu, yıldızların benim için sıraya dizildiği o mutlu anlardan biriydi. Bu kez karakter farklı bir prizmadan görülüyor ve bu karakterin gelişimini sonraki bölümlerde daha net göreceksiniz. İlk birkaç senaryoya olumsuz yanıt verdim." dedi.

    Yedi bölümlük mini dizi, 1986 yapımı filmin bir tür ön hikayesi olarak tanımlanıyor. Öyleyse, dizi gelecek sezonlarda filmin geçtiği zaman dilimini de kapsayabilir ama bunu planlamak bir hayli güç olacak. Theroux ve Melissa George'un rol aldığı yeni “The Mosquito Coast”, 30 Nisan 2021 tarihinde Apple TV Plus'ta yayın hayatına başlayacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top