Hesabım
    Gillian Anderson, ‘The First Lady’ Dizisinin Kadrosuna Dahil Oldu

    Anderson, dizinin ana kadrosundaki eksik parçayı tamamlamış oldu

    Gillian Anderson, yakında prodüksiyona başlayacak olan Showtime antoloji dizisi “The First Lady”de Eleanor Roosevelt rolünü üstlendi. Dizi, Beyaz Saray'ın kalbindeki kadınların merceğinden, Amerikan liderliğinin yeniden yorumlanması olarak tanımlanıyor. Anderson, isimleri daha önce duyurulan, sırasıyla Michelle Obama ve Betty Ford'u oynayacak olan Viola Davis ve Michelle Pfeiffer'a katılmış oldu. 

    Showtime'ın senaryolu programlamadan sorumlu başkan yardımcısı olan Amy Israel, "Gillian Anderson, inanılmaz bir oyuncu ve mükemmel yeteneklere sahip bir aktris. İkonik kadınlara hayat verecek etkili üçlüyü tamamlamak için mükemmel bir seçim. The First Lady'nin ön saflarında Gillian, Viola Davis, Michelle Pfeiffer, Susanne Bier ve Cathy Schulman'ın yer alması ilham verici. Dönüm noktası niteliğindeki bir Showtime dizisinin sahnesini gerçekten hazırladılar." dedi.

    Roosevelt, 1933'ten 1945'e kadar Amerika Birleşik Devletleri'nin First Lady'si olarak görev yaptı ve bu dönem, onu tarihteki en uzun hizmet veren First Lady yaptı. Amerikalı bir siyasi figür, diplomat ve aktivistti. Açık sözlülüğü, özellikle de medeni haklar konusunda düzenli basın toplantıları düzenleyen, günlük gazete köşesi yazan ve haftalık bir radyo programı sunan ilk başkan eşiydi. Ayrıca, Amerika Birleşik Devletleri'ni Birleşmiş Milletler'e katılmaya ve desteklemeye zorladı ve ilk delegesi oldu.

    Rol, Anderson'ın ünlü bir tarihsel figürü oynadığı ikinci önemli rolü işaret ediyor. Kısa süre önce, Netflix'teki “The Crown”un 4. sezonunda İngiliz Başbakanı Margaret Thatcher'ı canlandırdı ve ona Altın Küre adaylığı kazandırdı. Anderson şu anda Netflix komedi dizisi “Sex Education”da da rol alıyor. En çok, Fox'un doğaüstü “The X-Files”da Emmy ve Altın Küre kazandığı başrolüyle tanınıyor. Dizide ayrıca Başkan Gerald Ford olarak Aaron Eckhart da rol alıyor. Diğer konuk oyuncular arasında Judy Greer, genç Michelle Obama rolünde Jayme Lawson, genç Betty Ford rolünde Kristine Forseth ve Başkan Ford’un Genelkurmay Başkan Yardımcısı Dick Cheney rolünde Rhys Wakefield yer alıyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top