Hesabım
    Hugh Laurie, Agatha Christie Uyarlamasında Yer Alacak

    Laurie, dizide yazarlık ve yönetmenlik yapacak..

    House ve The Night Manager yıldızı Hugh Laurie, Agatha Christie'nin romanından bir uyarlama yazmak, yönetmek ve yönetici yapımcılığı üstlenmek için hazırlıklara başladı. Why Didnt They Sor Evans? adlı dizi Kuzey Amerika'daki BritBox için çekilecek. Üç bölümden oluşan mini dizi, BBC Stüdyoları ve ITV'nin sahip olduğu yapım şirketinin bugüne kadarki en büyük ABD ortaklığını temsil ediyor.

    Proje, John Malkovich'in oynadığı And Then There Were None ve The ABC Murders'ın son uyarlamalarının arkasındaki Christie uzmanı Mammoth Screen'den geliyor. Roman, 1934'te ilk kez yayınlandı ve hikaye, bir golf topunu ararken, ölmekte olan bir adamın vücudunu bulan Bobby Jones ve sosyetik arkadaşı Lady Frances Derwent'in yaşadıklarını anlatıyor.

    Jones ve Derwent, cebinde güzel bir genç kadının resmini taşıyan adamın gizemini çözmeye çalışırken amatör dedektiflere dönüşüyorlar ve adam son nefesiyle dizinin başlığını oluşturan şifreli soruyu soruyor: "Neden Evans'a Sormadılar?" Sevimli ikili, soruşturmalarına, karşılaştıkları tehlikeye inanan bir ciddiyetle yaklaşırlar. Laurie'nin dizide başrol oynayıp oynamayacağına dair henüz bir bilgi yok ama Deadline'ın haberine göre bir şekilde rol alabileceği düşünülüyor.

    Endeavour Content, diziyi İngiltere, İrlanda ve Amerika dışında dağıtacak. BritBox, geçen yıl mülküyle Kuzey Amerika'daki en “kapsamlı” uyarlama koleksiyonuna ev sahipliği yapmak üzere bir anlaşma imzaladıktan sonra kendisini Christie içeriğinin merkezi haline getirdi. Mammoth, Christie söz konusu olduğunda gerçek bir soyağacına sahip ve son yıllarda yazar Sarah Phelps'le birlikte büyük yazarın BBC ve Amazon için çalışmalarını uyarlamak için büyük bir çalışma gerçekleştirdi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top