Hesabım
    Game of Thrones'un Spinoff Dizilerinden Son Detaylar

    HBO, bütün dizilerin geliştirme aşamasında olduğunu duyurdu

    "Game of Thrones" iki yıl önce sona erdi ama Westeros'ta anlatılacak daha çok hikaye var. HBO, bir dizi yan proje üzerinde çalışmak için "Buz ve Ateşin Şarkısı" yazarı George R.R. Martin'le beş yıllık bir geliştirme anlaşması imzaladı. Bu projeler de geliştirme aşamasında ve bazıları resmi ismini bile almış durumda. Bu gelişme, bütün dizilerin gerçekleşeceği anlamına geliyor. 

    House of the Dragon: Dizi, “Game of Thrones”un başarısının izini süren ilk yapım olacak, bu baharda sete girecek ve şu anda 2022 için yayın tarihi konusunda karar verilmiş durumda. Ekim 2019'da HBO'dan 10 bölümlük sipariş alan dizi, George R.R. Martin'in “Fire & Blood” adlı kitabına dayanıyor ve “Game of Thrones” olaylarından 300 yıl öncesinde geçiyor. Hane, Westeros'u yönetirken, Daenerys Targaryen’in ataları dizinin ön ve ortasına yerleştirilecek ve bu da Rhaenyra Targaryen ile Ejderhaların Dansı olarak da bilinen II. Aegon arasındaki veraset savaşına yol açacak. Kısa süre önce HBO’nun psikolojik gerilim dizisi “The Third Day”de rol alan Paddy Considine, King Viserys Targaryen olarak rol alacak. Westeros lordu tarafından Eski Kral Jaehaerys Targaryen'in halefi olarak seçilen Viserys, büyükbabasının mirasını devam ettirmek isteyen samimi ve dürüst bir adamdır. Emma D'Arcy kralın ilk çocuğu Prenses Rhaenyra Targaryen'ı oynayacak ve sonunda Ejderhaların Dansı'nda erkek kardeşiyle karşı karşıya gelecek. Prens Aegon Targaryen henüz dizide rol almadı. Diğer oyuncular arasında Prenses Rhaenys Velaryon rolünde Eve Best, Sör Criston Cole rolünde Fabien Frankel, Prince Daemon Targaryen rolünde Matt Smith, Alicent Hightower rolünde Olivia Cooke, Hightower rolünde Rhys Ifans, Mysaria rolünde Otto Mizuno ve Lord Corlys Velaryon rolünde Steve Toussaint yer alıyor.

    "Tales of Dunk and Egg": Dizi, Sör Duncan the Tall'ın (Dunk) maceralarını takip eden Martin tarafından yayınlanan bir dizi roman olan "A Knight of the Seven Kingdoms"a dayanacak ve genç bir Aegon V Targaryen (Egg) göreceğiz. Martin’in "Buz ve Ateşin Şarkısı" serisinin başlamasından 90 yıl önce geçen bu dolambaçlı köken öyküsü, Aegon'un Yedi Krallığın Efendisi olarak taç giymesinden ve eski arkadaşı Dunk'ın Kral Muhafızları'nın Lord Komutanı olarak seçilmesinden önce geliyor.

    "10.000 Ships": Arya Stark, Lord Mors Martell ile evlenen ve yirmi yıldan fazla bir süredir Dorne'u yöneten efsanevi savaş kraliçesi olduktan sonra korkunç kurtuna "Nymeria" adını verdi. Geliştirme aşamasındaki spinoff'un çalışma başlığı, Essos'taki ejderha lordlarından kaçan ve Yaz Denizi'ndeki bir kanala geçerek tüm gemi filosunu yaktığı efsanevi Nymeria hikayesini ima ediyor. "10.000 Ships", "Buz ve Ateşin Şarkısı"nın başlamasından yaklaşık 1000 yıl önce gerçekleşecek ve onu Westeros zaman çizelgesindeki en eski proje haline getirecek.

    "9 Voyages": "Tales of Dunk and Egg" veya "10,000 Ships"ten farklı olarak, bu serinin "House of the Dragon"la doğrudan bağlantısı olacak. "Rome" yaratıcısı Bruno Heller'den gelen dizi, Steve Toussaint’in karakteri Lord Corlys Velaryon’u ("Deniz Yılanı") takip edecek. Bu proje hakkında pek fazla bilgi yok ama bu dizinin şansı öncelikle Toussaint’in "House of the Dragon"daki performansına bağlı.

    "Flea Bottom": Bu proje, izleyicilere King’s Landing'in en fakir semtinde ikamet eden sıradan vatandaşların yaşamlarına cesur bir bakış sunacak. Hayranlar, Flea Botton'u birkaç karakterin hikayesinden daha önce öğrendi. Dar Deniz'e yelken açmadan önce, Lord Davos Seaworth (Liam Cunningham) Flea Bottom'da doğdu ve gecekondudan kaçmak için bir denizci oldu. Sör Duncan the Tall, 16 yaşında Arlan of Pennytree tarafından şövalye olana kadar Flea Bottom'da yaşadı.

    Projelerde bir de animasyon serisi var ama bu projenin konusuna ve biçimsel özelliklerine dair hiçbir ayrıntı bulunmuyor. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top