Hesabım
    Disney+, "Denizler Altında 20.000 Fersah"ın Geçmişini Dizi Yapacak

    Disney+'ın yeni projesi Kaptan Nemo'nun hikayesini anlatacak.

    Edinburgh TV Festivali'nde açıklanan yeni haberlere göre Disney+ bir "Denizler Altında 20.000 Fersah" dizisi çekmeye hazırlanıyor. Jules Verne'ün dünyaca ünlü edebiyat eserinden uyarlanan dizi, Nautilus adını aldı. Nautilus, İngiltere'deki prodüksiyon şirketleri olan Moonriver TV ve Seven Stories tarafından hayata geçirilecek.

    Nautilus dizisi, Denizler Altında 20.000 Fersah'tan hatırladığımız Kaptan Nemo'nun hikayesini anlatacak. Nemo'nun gücünün yükselişe geçmesi, efsanevi bir denizciye dönüşme hikayesi ekranlara gelecek. Hikaye, Jules Verne'ün kitabının geçmişinde geçecek. 

    James Dormer, Nautilus'u kaleme alan isim olacak. Dormer aynı zamanda dizinin yürütücü yapımcısı olarak görev alacak. Kaptan Nemo, senaryoda şu şekilde tanımlanıyor: "Hintli prens, doğuştan gelen haklarını ve ailesini gasp etmiştir. Doğu Hindistan Şirketi'nde mahkumdur. Şirketin aynı zamanda Karayip Korsanları'nda geçtiği biliniyor. Nemo, Nautilus dizisinde düşmanlarıyla mücadele edecek ve ayaktakımı ile birlikte denizlerin altındaki sihirli dünyayı keşfedecek. 

    Denizler Altında 20.000 Fersah'ın hikayesi daha önce Disney tarafından uyarlanmıştı. 1954'de izleyici karşısına geçen yapımda Kirk Douglas başrolde yer alıyordu. O kadar başarılı olmuştu ki tema parkı olarak popülerliğini 1971'den 1994'e korumuştu. Disneyland'de ise 1955 ile 1966 yılları arasında yer almıştı. Benzer bir versiyonunun Disneyland Paris'te Les Mystères du Nautilus adıyla var olduğu söyleniyor.

    Nautilus'un r-rated olarak hazırlanması planlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top