Hesabım
    Emilia Clarke, Oscar Wilde'ın Eşi Constance Lloyd'u Canlandıracak

    Yazar, aktivist ve aynı zamanda Oscar Wilde'ın eşi olan Constance Lloyd'un hayatını konu alan "An Ideal Wife" filminin başrolünü Emilia Clarke üstleniyor.

    .

    Emilia Clarke, Sophie Hyde tarafından yönetilecek olan "An Ideal Wife" adlı biyografik filmde İrlandalı çocuk kitapları yazarı ve aynı zamanda ünlü yazar ve şair Oscar Wilde'ın eşi olan Constance Lloyd'a hayat verecek.

    Feminist bir aktivist olan ve kadınların Victoria döneminin rahatsız elbiseleri yerine rahat kıyafetler giyebilmesini savunan kıyafet reformunda yer alan Constance Lloyd, Wilde ile 1884'te evlendi. Çiftin iki oğlu oldu. Wilde, o zamanlar hala yasadışı olan eşcinsellik için iki yıl hapis cezası aldıktan sonra Lloyd ve oğulları İsviçre'ye taşındı, aile kendilerini bu skandaldan uzak tutmaya çalışıyordu. Constance Lloyd, 1898'de 40 yaşındayken hayatını kaybetti.

    Yönetmen koltuğundaki Sophie Hyde, kısa filmleri ve belgesellerinin ardından 2013'te uzun metraj yönetmenlik kariyerine başladı ve başrolünde Emma Thompson'ın yer aldığı üçüncü uzun metrajlı filmi "Good Luck to You, Leo Grande" filmiyle büyük beğeni topladı.

    Filmin "An Ideal Wife" (İdeal Bir Eş) adı, Oscar Wilde'ın 1895 tarihli "İdeal Bir Koca" adlı oyunundan geliyor. Filmde Wilde'ı kimin canlandıracağı henüz belli değil.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top