Hesabım
    "Avatar" Destanı Beklediğimizden Daha Erken Bitebilir!

    James Cameron, Avatar serisini 3. filmle noktalayabileceğini söyledi.

    20th Century Studios

    James Cameron imzalı "Avatar" 2009'da vizyona girdiğinde, sadece en çok hasılat yapan film olmasıyla değil, aynı zamanda izleyicilerde yankı uyandırma şekliyle de oyunun kurallarını değiştirdiğini kanıtladı. Film tüm dünyada gişe rekorları kırmasına rağmen, James Cameron dört devam filmi planladığını açıkladığında şüpheyle karşılandı.

    20th Century Fox, ilk iki devam filmi tamamen çekmeyi seçti, diğerlerini ise beklemeye aldı. İkinci film "Avatar: Suyun Yolu" 16 Aralık'ta vizyona girecek. Henüz resmi adı belli olmayan ve çekimleri tamamlanan "Avatar 3"ün ise 2024'ün Aralık ayında vizyona girmesi planlanıyor.

    Stüdyonun, "Avatar 4" ve "Avatar 5" için çekimlere başlamadan önce, ilk iki devam filminin gişedeki performansını görmek ve buna karar vermek istediği daha önce ortaya çıkmıştı. "Avatar 2" her ne kadar büyük bir merak ve heyecanla bekleniyor olsa da gişede Disney'in istediği kadar başarı göstermemesi ihtimali her zaman var.

    Total Film ile gerçekleştirdiği röportajda bu durumun farkında olduğunu belirten James Cameron, izleyiciye sunduğu etkileyici görsel dünya ve aksiyonun yanı sıra doğa ile uyumumuz, kolonizasyon gibi konulara da değinen filmin artık insanlarda yankı uyandırmama ihtimalini değerlendirdi ve bu durumda seriyi 3. filmle noktalandırmak konusunda istekli olduğunu söyledi.

    Cameron, Temmuz ayında Empire Magazine ile gerçekleştirdiği bir röportajda da 4. ve 5. filmleri başka bir yönetmene devredebileceğini söylemiş, Eylül ayında Disney'in D23 Expo etkinliğindeyse 4. filmin yapım sürecinin başladığını belirtmişti. Şimdilik bu filmler hakkındaki belirsizlik devam etse de, 16 Aralık'ta vizyona girecek olan "Avatar 2"nin yeniden gişe rekorları kırması bekleniyor. Bu durumda devam halkalarının yapım süreci hızlanacaktır...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top