Hesabım
    Helen Bonham Carter, Johnny Depp'e Arka Çıktı

    Helen Bonham Carter, Johnny Depp'in eski eşi Amber Heard'e karşı açtığı karalama davasının sonucunda "tamamen haklı çıktığına" inanıyor.

    Beyazperde

    Son yıllarda, yer aldığı projelerden ve oyunculuğundan çok, eski eşi Amber Heard ile olan cinsel istismar davalarıyla gündeme gelen Johnny Depp'e, birçok filmde birlikte rol aldığı Helena Bonham Carter'dan destek geldi.

    Johnny Depp'in Amber Heard'e açtığı itibar karalama davası Haziran ayının başında sonuçlandı ve jüri, Amber Heard'ün ithamlarının Depp'i karalama amacı taşıdığını kabul etti. Eski çift, aralarındaki tüm şiddet haberlerine rağmen anlaşmalı bir şekilde boşanmış, ancak Heard'in 2018 yılında yazdığı makalede "aile içi şiddeti temsil eden bir halk figürü" haline geldiğini belirtmesiyle Johnny Depp medya tarafından "eşini döven koca" olarak etiketlenmişti.

    Geçmişten Günümüze Johnny Depp ve Amber Heard İlişkisi

    Johnny Depp'in karalama davası da bu makaleye dayanıyordu, çünkü tam da bu makale yayınlandıktan sonra Disney kendisini Karayip Korsanları serisinden çıkardı. Warner Bros. ise Fantastik Canavarlar serisinden ayrılmasını istedi. Jürinin kararları arasında, Johnny Depp'in bazı eylemlerinin Amber Heard'e yönelik karalama amacı taşıdığı da varrdı, dolayısıyla davayı kazanmasına rağmen Depp'e de tazminat cezası verildi.

    Davanın sonuçlanmasından altı ay sonra Helena Bonham Carter, "Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street", "Alice in Wonderland", "Charlie and the Chocolate Factory" gibi yapımlarda birlikte rol aldığı Depp'in davanın sonucuyla "tamamen haklı çıktığını" ve şu anda "tamamen iyi" olduğunu söyledi.

    Bonham Carter, The Times ile gerçekleştirdiği röportajda, özellikle eski yapımcı Harvey Weinstein davasıyla birlikte gündeme oturan #MeToo hareketine de gönderme yaptı ve Heard'ün açtığı istismar davalarını bu hareketin bir parçası olarak gördüğünü belirtti: "Bu şeylerin sorunu bu - insanlar sadece trend olduğu için onun üstüne atlıyorlar ve onun poster kızı olmak istiyorlar."

    Helena Bonham Carter'ın #MeToo'ya yönelik sözleri ve Amber Heard için kalabalıklara oynayan, mevcut durumdan yararlanarak popülerleşmeye çalışan bir poster kızı benzetmesi yapmasının önümüzdeki dönemde Hollywood'da birçok yeni tartışmayı doğurması olası...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top