Hesabım
    "The Marvels"ın Neden Ertelendiği Ortaya Çıktı

    Önümüzdeki Kasım, sinema açısından yoğun bir ay olacak...

    Disney

    Kısa bir süre önce, Disney ve Marvel Studios, "The Marvels"ın 28 Temmuz olan vizyon tarihinin 10 Kasım'a ertelendiğini açıkladı. Film, Brie Larson'ın MCU'ya dahil olduğu "Captain Marvel" filminin devam filmi olma niteliğini taşırken "WandaVision" ve "Ms. Marvel" karakterlerini de içerecek.

    Bu ertelemenin, Marvel'ın diğer filmlerinin vizyon tarihleri üzerinde hiçbir etkisi olmadı ve aslında filmler arasındaki boşluklar daha eşit şekilde dağılmış oldu. Tarih değişikliğinin nedeni Marvel tarafından açıklanmadı ancak The Wrap'a göre, stüdyo post prodüksiyonun tamamlanması için daha fazla süre kazanmak istiyor.

    Son dönemde Marvel Studios'un post prodüksiyon aşamasındaki görsel efekt sanatçılarına yeterince zaman tanımaması, yeterince ödeme yapmaması ve sürekli yeni değişiklik istekleriyle süreci zorlaştırdığı gündeme gelmişti. Özellikle "Thor: Love and Thunder" gibi 4. faz filmlerinden bazıları, bazı efektlerin kalitesizliği ve aceleye getirildiği belli olan tutarsızlığı konusunda çok eleştirilmişti. Marvel Studios'un "The Marvels"ın post aşamasına daha fazla zaman tanıması, bu eleştirilerin dikkate alındığı anlamına gelebilir.

    Disney, "The Marvels"ın 28 Temmuz'daki yerine bitmeye daha yakın görünen yeni "Haunted Mansion" filmini alarak vizyon takvimini yeniden düzenledi. Ancak "The Marvels"ın Kasım'a kaydırılmış olması Disney açısından sıkıntı oluşturabilir çünkü kendisinden hemen sonra Şükran Günü'nde vizyona girecek olan animasyon müzikal "Wish" ile aynı döneme denk geldi. Pandemi öncesinde Disney'in aynı ayda hem Marvel hem de animasyon film yayınlamakla ilgili bir sıkıntısı yoktu ancak pandemi sonrası dönemde bu durum ekonomik açıdan daha riskli bir hal aldı.

    Diğer yandan "The Marvels"ın yeni vizyon tarihi, Warner Bros.'un bilim kurgu epiği "Dune: Part Two" ile de çakışıyor. Ayrıca Açlık Oyunları prequel filmi "Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes" ve "Trolls 3" filmleri de Kasım ayında vizyona girecek. Hangi filmlerin gişede başarılı olacağını zaman gösterecek ama sonuç ne olursa olsun Kasım ayında sinema salonlarının dolacağını şimdiden söyleyebiliriz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top