Hesabım
    2. TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali’nin Programı Açıklandı!

    Festival, 24-27 Nisan 2023 tarihleri arasında Nişantaşı Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde gerçekleşecek.

    Tayf Kısa Film Festvali

    T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkılarıyla, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi tarafından düzenlenecek olan 2. TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali’nin programı belli oldu. 24-27 Nisan 2023 tarihleri arasında Nişantaşı Üniversitesi Maslak Kampüsü’nde gerçekleşecek olan festivalde, toplamda 52 kısa film gösterime sunulacak.

    Ayrıca üniversitenin fuaye alanında da sinema sektöründen duayen isimlerim katılacağı endüstriyel sinema söyleşileri gerçekleşecek. Doç. Dr. Nagihan Çakar’ın direktörlüğünde gerçekleştirilecek olan 2. TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali’nin program koordinatörlüğünü ise, gazeteci ve sunucu Deniz Ali Tatar üstleniyor.

    Kısa filmler izlenecek, söyleşiler gerçekleştirilecek

    Festival kapsamında film gösterimleri ve söyleşilerin yer aldığı dolu dolu bir program hazırlandı. Ve Kurmaca, Belgesel, Deneysel ve Animasyon kategorilerinde yarışacak 40 film, festivalin ilk üç günü boyunca gösterime sunulacak. Nişantaşı Üniversitesi’nin büyük ve küçük salonlarında eş zamanlı gösterimler gerçekleşirken, 24 Nisan Pazartesi günü tüm finalist filmler gösterime sunulacak.

    Kurmaca ve Animasyon kategorilerindeki finalist filmlerin ikinci gösterimleri 25 Nisan Salı günü saat 10.00-18.00 arasında gerçekleşecek. Belgesel ve Deneysel kategorilerindeki finalist filmlerin gösterimleri ise, 26 Nisan Çarşamba günü saat 10.00-18.00 arasında gerçekleşecek. Gösterimlere filmlerin ekipleri de katılacak ve filmlerin ardından soru-cevap kısmına geçilecek.

    Festival kapsamında ayrıca bir gösterim bölümü daha eklendi. “Yarışma Dışı Özel Gösterim Seçkisi” kapsamında, özel seçkiye alınmış 12 film gösterilecek. 27 Nisan Perşembe günü saat 10.00-16.00 arasında gerçekleşecek olan gösterimlere, filmlerin ekipleri de katılacak ve filmlerin ardından soru-cevap kısmına geçilecek.

    2.TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali’nin Gala ve Ödül töreni ise, 27 Nisan Perşembe akşamı İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Doç. Dr. Cevdet Uysal Konferans Salonu’nda düzenlenecek. Gecede festivalin ödül kazanan filmleri açıklanacak ve ödüller sahiplerine sunulacak.

    Sinema sektörü profesyonelleriyle söyleşiler gerçekleşecek

    Festival kapsamında ayrıca, sinema sektörünün deneyimli isimleriyle söyleşiler yapılacak. Nişantaşı Üniversitesi’ne bağlı Neotech Campus’ta yer alan fuaye alanında gerçekleşecek olan söyleşiler kapsamında; yönetmenlik, yapımcılık, oyunculuk, sanat yönetmenliği, görüntü yönetmenliği ve senaryo yazımı üzerine katılımcılar, sektör profesyonelleriyle bir araya gelecek.

    2. TAYF Uluslararası Kısa Film Festivali’nin söyleşi programı:

    24 NİSAN PAZARTESİ

    12.30 - Romandan Beyaz Perdeye: Mitat – Süleyman Arda Eminçe & Doğu Yücel

    14.00 - Setlerde Sanat Yönetmeni Olmak - Meral Efe Yurtseven & Yunus Emre Yurtseven

    15.30 - Bir Karakteri Oynamak - Hande Kaptan & Melih Selçuk

    17.30 - Dizileri ve Filmleri Tartışmak - Oya Doğan

    25 NİSAN SALI

    12.30 - Yapımcının Fon Bulma Yolculuğu - Anna Maria Aslanoğlu

    14.00 - Oyunculuk Paneli: Kariyer Yolculuğu - Deniz Baysal Yurtcu, Sera Kutlubey, Zeynep Tuğçe Bayat

    16.00 - İlk Film İlk Yönetmenlik Deneyimi – Barış Sarhan

    17.30 - Hikayeden Senaryoya - Zafer Külünk

    26 NİSAN ÇARŞAMBA

    13.00 - Görüntü ve Sinemanın İlişkisi - Ahmet Bayer & Emre Özel

    14.00 - Sinemada ve Ekranda Oyunculuk - Sarp Bozkurt & Anıl İlter

    15.30 - Bir Kısa Filmin Yurt Dışı Başarısı “Bulutlardan Aşağı” - Cansu Boğuşlu & Cansel Elçin

    17.30 - Bir Yönetmenin Yolculuğu - Murat Saraçoğlu

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top