Hesabım
    Jude Law, 8. Henry Rolü İçin Kan ve Dışkıdan Yapılmış Parfüm Kullanmış!

    Law, Karim Aïnouz imzalı "Firebrand" filminde İngiltere Kralı VIII. Henry'e hayat veriyor.

    .

    Karim Aïnouz'un İngiltere Kralı VIII. Henry ile altıncı ve son eşi Catherine Parr arasındaki ilişkiye odaklanan filmi "Firebrand" dünya prömiyerini Cannes Film Festivali'nde yaptı. Olumlu yorumlar alan film aynı zamanda Altın Palmiye için de yarışıyor.

    Oscar'lı aktris Alicia Vikander filmde Kraliçe'ye hayat veriyor, Jude Law ise hayatının bu döneminde artık tamamen dengesini yitirmiş olan Kral'ı canlandırıyor. Görünüşe göre Law, VIII. Henry rolü için tüm sınırları zorlamış. Aktör Cannes'da yapılan basın toplantısında filmdeki performansına katkı sağlaması için "kan, dışkı ve ter" kokan keskin bir parfüm yaptırdığını açıkladı:

    "Henry'nin kokusunu üç oda öteden alabileceğinize dair birkaç ilginç makale okudum. Bacağı çok kötü çürüyordu ve bunun kokusunu gül yağıyla saklıyordu. Berbat kokarsam, bunun büyük bir etkisi olacağını düşündüm."

    VIII. Henry hayatının son yıllarında, 1536 yılında geçirdiği bir atlı mızrak dövüşü kazasında yaralanmasından kaynaklanan şiddetli bir enfeksiyon ve kronik bacak ülserinden muzdaripti. 50 yaşındaki Law, bu özel koku için bir parfüm uzmanıyla çalıştığını belirtti:

    "Harika kokular yapıyor, aynı zamanda berbat kokular da yapıyor. Bir şekilde kan, dışkı ve terden oluşan bu olağanüstü kokuyu bulmuş. Başlangıçta bunu çok hafif bir şekilde kullandım ve kendim de kullanabileceğimi düşündüm ama sonunda bir sprey festivaline dönüştü."

    Yönetmen Karim Aïnouz da aktörün kokusundan dolayı sette "korkunç" olduğunu vurguladı. "Firebrand" festivalde 8 dakika boyunca ayakta alkışlandı.

    Jude Law ve Alicia Vikander Başrollü Tarihi Dram "Firebrand"e İlk Bakış

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top