Hesabım
    Amerika Gişesinin Yeni Lideri "Küçük Deniz Kızı" Oldu

    Disney'in canlı-aksiyon "Küçük Deniz Kızı" uyarlaması Anma Günü haftasında zirveye yerleşti.

    Disney

    Andersen masallarından Küçük Deniz Kızı'nın ilk kez animasyon olarak sinema perdesine yansıyıp bir Disney klasiği haline gelmesinden 35 yıl sonra, deniz kızı bu kez Halle Bailey'nin performansıyla canlı-aksiyon olarak izleyicilerle buluştu.

    Film Amerika gişesinde 95.5 milyon dolarla açılış yaparak, geçtiğimiz haftanın gişe lideri "Hızlı ve Öfkeli 10"u tahtından etti. "Küçük Deniz Kızı"nın Amerika'da federal tatil olan Anma Günü'nü de içine alan 4 günlük tatilde elde ettiği toplam açılış hasılatı ise 118 milyon dolar oldu.

    Geçtiğimiz yıl gişe rekorları kıran "Top Gun: Maverick" 160 milyon dolarla Anma Günü'nde vizyona girip en yüksek hasılat yapan film olma unvanını elinde tutuyor. "Küçük Deniz Kızı" ise bu listede 5. sıraya yerleşerek büyük bir başarıya imza attı.

    "Hızlı ve Öfkeli 10" 23 milyon dolarla Amerika gişesinin ikinci sırasına geriledi. Filmin dünya çapındaki toplam hasılatı ise şimdiden 500 milyon doları geçti. Gişenin üçüncü sırasında yer alan "Galaksinin Koruyucuları 3" hafta sonunda 20 milyon dolar kazandı.

    2023'ün şimdiye kadar ki en başarılı filmi olan "Süper Mario Kardeşler Filmi" vizyondaki sekizinci haftasında, 6.3 milyon dolar hasılatla Amerika gişesinin dördüncü sırasında yer alırken, ilk beşi kapatan film 4.9 milyon dolar ile aksiyon komedisi "The Machine" oldu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top