Hesabım
    Warner Bros. Christopher Nolan'ı Geri Kazanmak İstiyor

    Yönetmenin uzun yıllar çalıştığı stüdyoyla olan ilişkisi "Tenet"in ardından kopmuştu...

    .

    Christopher Nolan, uzun yıllar boyunca Warner Bros. Pictures ile istediği her şeyi yapabildiği bir çalışma düzenine sahipti. Bu ilişki, "Tenet"in vizyona girdiği pandemi dönemine kadar devam etti.

    2021 yılında Warners, filmleri aynı anda hem sinemalarda hem de dijital platformu HBO MAX'te aynı anda yayınlama strajesini yürüttü. Birçok yönetmen ve oyuncu kendilerine açıklanmadan halka duyurulan bu karara tepkiliydi, çünkü stüdyo ile sinema yayını için anlaşma yapmışlardı ama en büyük tepki Nolan'dan geldi.

    Filmlerini sinemada izlenmesi için çektiğini her fırsatta belirten IMAX kameralarıyla çalışan Nolan Warner Bros.'un bu strajesini en çok eleştiren isim oldu ve sonunda anlaşmazlıkları, yönetmenin stüdyoyla olan bağını tamamen koparmasıyla ve sıradaki filmi "Oppenheimer"ı Universal Pictures'a götürmesiyle sonuçlandı.

    Discovery birleşmesinden sonra Warner Bros.'ta da sayısız değişiklik yaşandı. Warner Bros. Pictures bölümü artık film yapımcılarıyla, yönetmenlerle çalışma konusunda güçlü bir geçmişe sahip olan saygın yöneticiler Pam Abdy ve Michael De Luca tarafından yönetiliyor. Ayrıca, Warner Bros. Discovery CEO'su David Zaslav, sinema gösterimlerinin en sesli destekçilerinden biri.

    Variety ile yaptığı uzun bir röportajda De Luca, yönetmenin stüdyoya dönme şansı olduğuna inandığını söylüyor: "Nolan'ı geri almayı umuyoruz. Bence bu ihtimal var.”

    Variety'e göre stüdyonun bu girişimi sadece laftan ibaret değil. Görünüşe göre Warners, stüdyo ile film yapımcısı arasındaki işi canlandırmak için elinden geleni yapmaya istekli ve bu nedenle Nolan'a "Tenet" üzerindeki çalışması için bir iyi niyet göstergesi olarak koşulsuz, yedi rakamlı bir telif hakkı çeki yazıldı.

    Stüdyonun girişimleri Nolan'ı ikna etmeye yetecek mi bilmiyoruz, ancak yönetmenin son filmi "Oppenheimer" yaklaşık bir ay sonra, 21 Temmuz'da vizyona girecek. Warner Bros. aynı gün Greta Gerwig'in "Barbie" filmini vizyona sokuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top