Hesabım
    Guillermo Del Toro Kariyerine Animasyon Filmlerle Devam Edecek

    Oscar'lı yönetmen gelecek projelerinin animasyon ağırlıklı olacağını açıkladı.

    Netflix

    Yakın zamanda stop-motion Netflix animasyonu “Pinokyo” ile büyük beğeni toplayan ve En İyi Animasyon Film Oscar'ını kazanan “Pan's Labyrinth” ve “Hellboy” yönetmeni Guillermo del Toro, kariyerine bu yolda devam edecek gibi görünüyor.

    Salı günü Annecy animasyon festivalinde izleyicilere konuşan del Toro şunları söyledi: “Yapmak istediğim birkaç canlı aksiyon film daha var ama çok değil. Bundan sonra sadece animasyon yapmak istiyorum. Plan bu."

    Del Toro, "animasyon sandığı şeyi" yapmaya ilk kez 8 yaşındayken babasının Super 8 kamerasını kullanarak başladığını açıkladı. Şu anda Nobel Ödüllü İngiliz yazar Kazuo Ishiguro'nun "The Burried Giant" adlı animasyon uyarlamasıyla "Pinokyo"yu takip ediyor. Yönetmenin ifadesiyle film, "stop-motion ile anlatılan yetişkinlere yönelik bir fantastik drama" olacak.

    Kitap, kimsenin uzun süreli anılarını koruyamadığı kurgusal Arthur sonrası İngiltere'sinde yaşayan yaşlı bir İngiliz çifti konu alıyor. Del Toro, Dennis Kelly ile yapımcılık, yönetmenlik ve ortak yazarlık yapacak.

    Oscar'lı yönetmenin bu kararının, uzun süredir üstünde çalıştığı H.P. Lovecraft'ın kısa romanı "Deliliğin Dağlarında" uyarlamasını nasıl etkileyeceği - eğer film çekilirse canlı aksiyon mu yoksa animasyon mu olacağı - bilinmiyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top