Hesabım
    James Cameron Kaybolan Denizaltı Hakkında Konuştu: Titanic'le Benzerliği Gerçeküstü!

    Titanic filminin yönetmeni Cameron ünlü enkaza defalarca dalmıştı...

    .

    11 Oscar'lu unutulmaz film "Titanic"in yönetmeni James Cameron, Titan denizaltısının geminin enkazında kaybolması hakkında konuştu. Cameron Titanic enkazına 33 kere dalmış, ünlü filmin yanı sıra belgeseller de çekmiş, derin deniz araçları tasarlamış deneyimli bir isim.

    OceanGate'in sahibi olduğu Titan denizaltısı, Pazar günü Titanic'in enkazını keşfetmek için bir geziye çıktı ve kısa süre sonra yüzeyle iletişimi kesildiği için kayboldu. Şirketin CEO'su da dahil olmak üzere 5 yolcusu olan mini-denizaltında seyahat etmenin bedeli 250 bin dolardı ve gezi toplamda 8 saat sürecekti.

    Bugün erken saatlerde, ABD Sahil Güvenliği, denizaltının Titanic enkazının yakınında "feci bir iç patlama" yaşadığını ve beş yolcunun da artık öldüğünün varsayıldığını duyurdu. Son birkaç gündür dünya haber manşetlerine hakim olan çok uluslu arama kurtarma operasyonuna artık son verildi.

    ABC News'e konuşan James Cameron da trajediye değindi ve insanların bu tür girişimleri çok iyi planlamayı öğrenmesi gerektiğini vurguladı ve bu kazanın, güçlü bir güvenlik siciline ve sıkı sertifika protokollerine sahip bir sektör için nadir görülen bir felaket olduğunu belirtti.

    Cameron ayrıca bu özel aracın okyanus keşif camiasında yaygın bir endişe kaynağı olduğunu ve Titanic'in batmasıyla paralellikler kurduğunu söyledi:

    "Topluluktaki pek çok kişi bu denizaltı hakkında çok endişeliydi ve derin sualtı mühendisliği topluluğundaki bazı üst düzey isimler, yaptıkları şeyin yolcu taşımak için fazla deneysel olduğunu ve sertifikalandırılması gerektiğini söyleyerek şirkete mektuplar bile yazdı.

    Kaptanın gemisinin önündeki buzlanma konusunda defalarca uyarıldığı ve yine de aysız bir gecede bir buz tarlasına tam hızla daldığı Titanik felaketi ile benzerliği beni hayrete düşürdü. Ve bunun sonucunda birçok insan öldü. Ve tüm dünyada dalışlar devam ederken, uyarıların dikkate alınmadığı çok benzer bir trajedinin tam olarak aynı yerde gerçekleşmesi bence şaşırtıcı. Gerçekten oldukça gerçeküstü."

    Cameron, Titanik batığını o kadar çok ziyaret etti ki, gemide kaptanın zamanında geçirdiğinden daha fazla zaman geçirdiğini hesapladığını söylüyor. Cameron ayrıca ünlü su altı felaket filmi “The Abyss”i de yönetti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top