Hesabım
    İngiltere Kraliyet Darphanesi "Star Wars" Parası Basıyor!

    Birleşik Krallık'ta "Star Wars: Return of the Jedi"ın 40. yılına özel para basılacak.

    Lucasfilm

    "Star Wars: Return of the Jedi"ın 40. yıl kutlamaları için İngiltere Kraliyet Darphanesi (The Royal Mint) tarafından dört farklı hatıra parası basılacak.

    Orijinal Star Wars üçlemesini sonlandıran (kronolojik sıralamaya göre ise altıncı film olan) "Return of the Jedi" 1983 yılında izleyicilerle buluşmuştu. Mark Hamill, Carrie Fisher ve Harrison Ford’un başrollerinde yer aldığı filmin senaryosunu, Yıldız Savaşları efsanesinin yaratıcısı George Lucas kaleme alırken, yönetmenliği Richard Marquand üstlendi.

    50 penilik madeni paralardaki R2-D2 ve C-3PO'yu içeren tasarımların ilk görselleri paylaşıldı. Koleksiyonda ayrıca Darth Vader, Emperor Palpatine, Luke Skywalker, Princess Leia, Han Solo ve Chewbacca da yer alacak. Böylece orijinal Star Wars karakterleri ilk kez Birleşik Krallık resmi paralarında yer alacak.

    The Royal Mint

    Madeni para tasarımcısı Ffion Gwillim, The Walt Disney Company ile işbirliği içinde çalışarak ve geleneksel basım tekniklerini en son teknolojiyle birleştirerek karakterlere hayat verdi. Bu, Royal Mint'in zanaatkarlarının R2-D2 ve C-3PO'yu ilk kez madeni paralar üzerinde canlı renklerle yeniden üretebildikleri anlamına geliyor.

    Ek olarak, Star Wars koleksiyonundaki her madeni para, Rebel Alliance "Starbird" logosu da dahil olmak üzere, ışıkta eğildiğinde sembolleri ortaya çıkaran özel bir "merceksi özellik" içerecek.

    Kraliyet Darphanesinin Koleksiyoncu Hizmetleri Direktörü Rebecca Morgan koleksiyon hakkında şunları söyledi:

    "Star Wars: Return of the Jedi'ın 40. yıl dönümünü kutlamak için bu dünya dışı bir koleksiyonu piyasaya sürmekten mutluluk duyuyoruz. Bu koleksiyonun lansmanı ile dünya çapında yeni ve mevcut madeni para koleksiyoncularının yanı sıra Star Wars'un hem Birleşik Krallık'ta hem de uluslararası alanda gelişen hayran kitlesini heyecanlandıracağımız için heyecanlıyız."

    Koleksiyondaki ilk madeni para, 10 Temmuz'da sabah 9'da Royal Mint'in web sitesinde satın alınabilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top