Hesabım
    James Cameron "Alita: Savaş Meleği" Devam Filmini Doğruladı

    Cameron, "Alita: Battle Angel"ın devam filminin geleceğini beklenmedik bir şekilde açıkladı.

    20th Century Fox

    James Cameron, "Alita: Savaş Meleği" için bir devam filminin üzerinde çalışıldığını doğruladı. Distopik bir gelecekte geçen 2019 yapımı film, bir savaş droidi olarak geçmiş yaşamını yeniden keşfeden, unutkan bir siborgu konu alıyor.

    Yukito Kishiro'nun orijinal "Battle Angel Alita" mangasından uyarlanan film, eleştirmenlerce iyi karşılandı ve dünya çapında 400 milyon doları aşan gişe hasılatı ile iyi bir performans sergiledi. Ancak, filmin bütçesi oldukça yüksekti ve 20th Century Fox'un o sırada umduğu kârı getiremedi.

    "Alita: Savaş Meleği"nin yönetmenliğini Robert Rodriguez üstlenirken, James Cameron hem Laeta Kalogridis ile birlikte senaryoyu kaleme aldı hem de filmin yapımcılığını üstlendi. Hayranların yıllardır heyecanla beklediği devam filmi haberi de Cameron'dan geldi ancak oldukça beklenmedik bir şekilde.

    Forbes'ta yayınlanan bir makale, Cameron'ın Kaliforniya'daki 33 milyon dolarlık Gaviota Sahili çiftliğini satmaya karar verdiği bilgisine yer verdi ve yönetmen/yapımcının birden fazla "Alita" devam filmine dair onayı da buradan geldi.

    Evi neden sattığı sorulduğunda Cameron, bunun farklı projelerdeki iş taahhütlerinden kaynaklandığını belirtti: "Avatar'da Wellington ve Los Angeles'ta çalışıyorum. Ve yeni Alita: Savaş Meleği filmlerinde, Austin'de çalışacağım, bu yüzden artık bizim için bir anlam ifade etmiyordu."

    Filmin diğer yapımcısı Jon Landau da geçmişte olası bir “Alita” devam filmiyle ilgiliolumlu açıklamalar yapmıştı. Aralık ayında şunları söyledi: "Geri dönüp [Alita]'nın devamını yapmayı çok isteriz. Robert [Rodriguez] ile bunun hakkında konuşuyorum ve umarım bu meyvesini verir."

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top