Hesabım
    2023'te Sinemalarda En Çok Hangi Filmler İzlendi?

    2023'te Türkiye sinemalarında en çok izlenen 20 film...

    Beyazperde

    2023'ün sonuna geldiğimize göre, artık yıl sonu raporu çıkarıp ülkemiz sinemalarında en çok hangi filmlerin izlendiğine bakabiliriz.

    Bu yıl, geçtiğimiz yıla damga vuran ve toplamda 5 milyonu aşan seyirci sayısına ulaşan "Bergen" gibi hit bir yapım olmasa da yerli filmler ilk beşte ağırlıkta. Listenin en tepesinde yerli animasyon filmi "Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa" yer alıyor. Film 2 milyon 853 bin seyirciyi sinema salonlarına çekmeyi başardı ve bu yıl içinde 2 milyon sınırını geçebilen tek film oldu.

    "Kutsal Damacana 4", "Atatürk 1881 - 1919 (1. Film)" ve 1 Aralık gibi yakın bir zamanda vizyona giren "Ölümlü Dünya 2" de 1 milyon seyirci baremini aşmayı başardılar. Yabancı filmlere baktığımızda ise "Oppenheimer", "Hızlı ve Öfkeli 10", "Barbie" ve "John Wick 4" bir milyonun üstüne seyirciyi sinema salonlarına çekmeyi başardılar.

    Bu listede yalnızca 2023 yılında vizyona giren filmlere odaklandığımız için sıralamada yer almayan, ancak yılın en çok izlenenleri arasına giren bir filmden daha bahsetmemiz gerekiyor. 16 Aralık 2022'de vizyona giren "Avatar: Suyun Yolu" 2023 yılı içinde 1 milyon 352 bin seyirci tarafından izlendi, eğer sıralamaya girseydi "Barbie"den hemen sonra gelecekti.

    İşte 2023'te sinemalarda en çok izlenen 20 film...

    Kaynak: Box Office Türkiye

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top