Hesabım
    James Cameron: "Sizi Yapay Zekaya Karşı Uyardım Ama Dinlemediniz!"

    Terminatör'ün yaratıcısı Cameron yapay zeka hakkında konuştu...

    .

    Yapay zekanın potansiyel tehlikeleri son yıllarda sıcak bir tartışma konusu haline geldi. Gelişen teknolojinin ilerde yaratabileceği sıkıntılar Hollywood'da devam eden yazarlar ve oyuncular grevlerinin de önemli bir nedeni.

    Şimdiye kadar yapay zekanın tehditlerini anlatan sayısız sinema filmi çekildi ancak tartışmalarda özellikle adı geçen bir film var: James Cameron klasiği "Terminatör". 1984 tarihli sinema klasiği, Skynet adlı bilgisayar sisteminin dünyanın kontrolünü ele geçirdiği ve geçmişe de müdahale etmek için gelecekten androidler gönderdiği bir dünyada geçiyor.

    Oscar ödüllü "Titanic" ve "Avatar" yönetmeni Cameron, CTV News ile yaptığı bir röportajda yapay zeka hakkında konuştuğunda kısa ve öz bir şekilde şöyle dedi: "Sizi 1984'te uyardım ve dinlemediniz."

    Cameron sözlerine şöyle devam etti: "Yapay zeka ile bir nükleer silahlanma yarışına eşdeğer olacağımızı düşünüyorum ve eğer onu biz yapmazsak, diğer adamlar kesinlikle inşa edecek ve o zaman gerilim tırmanacak."

    İşin garibi, Cameron teknolojinin silah haline getirilmesinin tehlikelerinden endişe duyarken, onun film yapım sürecini etkileme yeteneğinden çok daha az endişe duyuyor:

    "Bedene sahip zihinlerin söylediklerini - yaşadıkları hayat, aşk, yalan, korku, ölümlülük hakkında - tekrar eden, hepsini bir kelime salatasına koyup yineleyen bedensiz bir zihnin [etkili olacağına] inanmıyorum… Seyirciyi harekete geçirecek bir şeye sahip olduğuna inanmıyorum. 20 yıl bekleyelim ve bir yapay zeka En İyi Senaryo dalında Oscar kazanırsa, bence onları ciddiye almalıyız."

    Son olarak "Avatar: The Way of Water"ı yöneten Cameron, şimdilerde 3. Avatar filmini tamamlamak üstüne çalışıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top