Hesabım
    Dwayne Johnson'dan Oyuncular Birliği'ne Tarihi Bağış!

    Johnson, grevde olan SAG-AFTRA'ya yedi basamaklı bir bağışta bulundu.

    Beyazperde

    SAG-AFTRA'nın 13 Temmuz'da aldığı grev kararından sonra, sendikayla bağlantılı ama kar amacı gütmeyen SAG-AFTRA Vakfı başkanı Courtney B. Vance ve yönetici direktör Cyd Wilson, sendikanın en çok kazanan 2 bin 700 aktörüne mektup yazarak iş bırakma nedeniyle karşılaşılacak mali ihtiyacı anlattılar.

    Pandemi sırasında da sendikanın 160 bin üyesine mali yardım sağlayan Acil Mali Yardım Hattı'nın grev döneminde de aktif olarak kullanılması gerekiyor. "Hizmet sağlamak için bağışlara ve hibelere güveniyoruz - tüm programlarımızı karşılayabilecek kadar para topladığımız için çok şanslıyız," diyenn Wilson, böyle bir krizde yarım için milyonlarca dolar harcayacaklarını ve bunun için "başkalarına yardım edebilecek durumda olan yüksek profilli yetenekler"e ihtiyaçları olduğunu belirtiyor.

    Variety'e konuşan Vance ve Wilson, mektubu gönderdikten kısa bir süre sonra, Dwayne Johnson'ın ekibinin kendilerine ulaştığını ve "cesaretlendirici" bir bağışta bulunduğunu söylüyorlar: "Bu, 'böyle bir zamanda buradayım ve hiçbir yere gitmiyorum, ne yapmamı istersen' demek. Bu, diğer insanlara da aynı şeyi yapmaları için büyük bir mesaj gönderiyor."

    The Rock'ın bağış miktarı gizli tutuluyor ancak bunun 7 basamaklı bir bağış olduğu ve SAG-AFTRA tarihinde, tek seferde alınan en yüksek bağış olduğu biliniyor.

    Wilson, SAG-AFTRA Vakfı'nın bağışlarının bireysel üye başına 1.500 dolara kadar ulaştığını, ancak sağlık sorunlarının olduğu aşırı koşullarda veya bir aktörün ciddi tehlikede olduğunu gösteren diğer durumlarda, bir üyenin acil mali yardım olarak 6.000 dolara kadar alabileceğini açıklıyor. Bu nedenle, Johnson'ın yedi haneli bağışı binlerce oyuncuya yardım etme potansiyeline sahip. Toplamda 7 bin ila 10 bin üyenin bu hizmetlere ihtiyaç duyacağını tahmin ediyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top