Hesabım
    Yeşilçam'ın Usta Senaristi Safa Önal Hayatını Kaybetti

    Vesikalı Yarim, Ah Güzel İstanbul, Ah Müjgan Ah, Dila Hanım gibi sayısız senaryoya imza atan Safa Önal 92 yaşında hayatını kaybetti.

    .

    Usta senarist Safa Önal, 92 yaşında hayata veda etti. 395 senaryosu filme çekilen Önal, "Senaryosu En Çok Filme Çekilen Senarist" olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti.

    Vefat haberini, Senaryo ve Diyalog Yazarı Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği (Sinebir) Twitter üzerinden dün akşam duyurdu.

    Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) ise Safa Önal'ı şu ifadelerle andı:

    Sinemamızın değerli senaristlerinden Safa Önal’ı kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Vesikalı Yarim, Ah Güzel İstanbul (Ayşe Şasa ile birlikte), Tatar Ramazan, Menekşe Gözler, Umut Dünyası ve Cingöz Recai’nin de aralarında olduğu 395 senaryoya imza atmıştı. Başımız sağ olsun.”

    1930 doğumlu Önal, 1945 yılında öykü yazarak başladığı kariyerinde önce çeşitli dergilerde yazdı ve ilk öykülerini Dünyanın En Güzel Gemisi kitabında bir araya getirdi. Sonradan, kendisini Guinnes Rekorlar Kitabı'na sokacak olan senaristlik yolculuğuna başladı ve Yeşilçam'ın en önemli senaristlerinden biri olarak adını Türk sinema tarihine altın harflerle yazdırdı.

    "Vesikalı Yarim", "Ah Güzel İstanbul", "Ah Müjgan Ah", "Cingöz Recai", "Dila Hanım", "Ağaçlar Ayakta Ölür", "Tatar Ramazan", "Menekşe Gözler" gibi sayısız unutulmaz filmin senaryosuna imza atan Safa Önal, Altın Koza ve Altın Portakal gibi festivaller tarafından da ödüllendirildi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top