Hesabım
    Kültür Bakanlığı'ndan "Görevimiz Tehlike" Açıklaması: "Biri Densizlik Yaptı Diye..."

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 8. Görevimiz Tehlike filminin Türkiye çekimlerinin iptal edilip edilmediği ile ilgili konuştu.

    Paramount Pictures

    Tom Cruise ve yönetmen Christopher McQuarrie'nin, sıradaki Görevimiz Tehlike filmi olan "Mission: Impossible - Ölümcül Hesaplaşma İkinci Bölüm" için mekan araştırmak amacıyla İstanbul'a geldiğinin ortaya çıkmasından kısa bir süre sonra, filmin olası İstanbul çekimlerinin "gizlilik ihlali" nedeniyle iptal edildiği iddia edilmişti.

    İstanbul'a Kültür Bakanlığı'nın davetiyle gelen Cruise ve McQuarrie'ın Kapalıçarşı gezisi için gizlilik anlaşması yapılmıştı ancak bir esnafın güvenlik kamerası kayıtlarını sızdırmasıyla durum ortaya çıktı ve iddialara göre, aslında mekanları çekim için uygun bulan ekip bu nedenle olası İstanbul çekimlerinden vazgeçti.

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a göre ise henüz hiçbir şey kesin değil. "2023 Yılı Değerlendirme Toplantısı" sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ersoy, "Görevimiz Tehlike" hakkındaki sorulara "Sizin duyduğunuz işin dedikodu kısmı. Biri densizlik yaptı diye her şey bir anda iptal olmaz merak etmeyin. Dedim ya bu tarz çalışmalar bir günlük çalışmalarla gerçekleşmiyor." diyerek yanıt verdi.

    Ersoy sözlerini, bakanlığın yabancı prodüksiyonlara destek verme girişimlerini hatırlatarak devam etti:

    "Türkiye Sinema Genel Müdürlüğü'yle birlikte yapmış olduğumuz çalışma sayesinde, yasada bir düzenleme yapılmıştı bundan 4 yıl önce hatırlarsınız. Türkiye'de yapılan yabancı prodüksiyon çekimlerine, Bakanlık olarak biz destek veriyoruz dünyada olduğu gibi. Bu destek oranlarını da dünyada rekabet eder hale getirmiştik. Yine Turizm Geliştirme Ajansı da bu destek çalışmalarına katılımda bulunuyor. [...] Biz gerekenleri yapıyoruz. Arada densizlik yapan kişiler olabilir onlar da kendilerini düzeltirlerse biz sonuç almaya devam ederiz. Nasıl geçmişte biliyorsunuz tam pandeminin ortasında Guy Ritchie burada bir film çekmişti. İnşallah daha büyük prodüksiyonlar da Türkiye'de çekilecek. Şimdilik bu kadarını söyleyelim. Gerçekleştikçe hep beraber öğreneceğiz zaten."

    Uzun soluklu aksiyon serisi Görevimiz Tehlike, serinin yedinci filmi "Mission: Impossible - Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm" ile şimdi sinemalarda...

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top