Hesabım
    The Wonderful Story of Henry Sugar: Wes Anderson'ın Yeni Filmi Ne Zaman Yayınlanacak?

    Benedict Cumberbatch başrollü filmin Netflix'teki yayın tarihi belli oldu.

    Beyazperde

    Wes Anderson'ın son filmi "Asteroid City"in vizyona girmesinin üstünden çok az zaman geçti ancak üretkenliğiyle bilinen yönetmenin yavaşlamaya niyeti yok.

    Anderson'ın yeni filmi "The Wonderful Story of Henry Sugar" filmi, dünya prömiyerini 30 Ağustos - 9 Eylül arasındaki 80. Venedik Film Festivali'nde gerçekleştirdikten sonra 13 Ekim'de Netflix kütüphanesine eklenecek.

    Roald Dahl'ın 1977 tarihli derleme hikaye kitabı "The Wonderful Story of Henry Sugar and Six More"dan uyarlanan antoloji filmi, yalnızca 37 dakika ve dört kısımdan oluşuyor. Benedict Cumberbatch'in Henry Sugar karakterine hayat verdiği filmde ayrıca Dev Patel, Ben Kingsley, Rupert Friend ve Richard Ayoade rol alıyor. Ralph Fiennes ise Roald Dahl'a hayat vererek izleyici karşısına çıkacak.

    "The Wonderful Story of Henry Sugar", Wes Anderson'ın "Fantastic Mr. Fox"tan sonraki ikinci Dahl uyarlaması ve yıllardır hayata geçirmek için can attığı tutuku projesi. Yönetmen IndieWire ile gerçekleştirdiği röportajda, Roald Dahl'ın eşiyle yıllar önce "The Royal Tenenbaums" filmini çekerken tanıştığını ve aile dostu haline geldiğini anlattı:

    "Onlarla arkadaş olduğum için bu hikayeyi benim için ayırdılar. Lindsay, meşaleyi bir nevi Dahl'ın torunu Luke'a verdi. Yani bu beni bekliyordu. Ama nasıl yaklaşacağımı gerçekten çözemedim. Hikayede sevdiğim şeyin, onun yazılması, Dahl'ın sözleri olduğunu biliyordum. Cevabı bulamadım ve sonra aniden bulum. Bu, uzun metrajlı bir film değil. 37 dakika falan gibi."

    Anderson, filmi çekmeye hazır olduğunda hikayenin haklarının çoktan Netflix'e satılmış olduğunu yani filmin sinemalarda gösterime girmeyeceği anlamına geldiğini ama bunun aynı zamanda 37 dakikalık bir film için uygun bir platform olduğunu belirtti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top