Hesabım
    Bride of Frankenstein: Christian Bale Başrollü Yeniden Çevrimi Maggie Gyllenhaal Yönetecek

    Netflix'in "Bride of Frankenstein" yeniden çevrimi için Gyllenhaal ikinci kez kamera arkasına geçiyor.

    Beyazperde

    Netflix'in "The Bride of Frankenstein" yeniden çevriminin yönetmenliği Maggie Gyllenhaal'a emanet edildi. Filmin başrollerinde Christian Bale ve Peter Sarsgaard yer alıyor ancak Frankenstein'ın gelinini kimin canlandıracağı henüz belli değil.

    James Whale'in 1931 yapımı "Frankenstein" filminin devamı olan 1935 tarihli orijinal "Frankenstein'ın Gelini" ve Colin Clive tarafından canlandırılan Dr. Frankenstein'ın Boris Karloff'un ikonik bir şekilde hayat verdiği Canavar'ına bir eş (Elsa Lanchester) yaratmasını konu alıyor.

    Şu anda devam eden yazarlar ve oyuncular grevinin ışığında, filmin prodüksiyonun 2024'ün ilk çeyreğine kadar başlaması beklenmiyor. Bu süreçte oyuncular yeni anlaşma yapamadıklarından kadroya dahil olacak isimlerin ortaya çıkması için de grevin sonra ermesi gerekiyor.

    Maggie Gyllenhall, oyunculuktan yönetmenliğe, Olivia Colman'ın başrolünü üstlendiği "The Lost Daughter" ile geçiş yaptı ve ilk filmiyle eleştirel başarıyı yakaladı. Colman'a ikinci Oscar adaylığını getiren filmde ayrıca Jessie Buckley, Dakota Johnson, Ed Harris, Peter Sarsgaard, Paul Mescal gib isimler rol aldı.

    Filmi, Elena Ferrante'nin kitabından uyarlayan Gyllenhaal, filmin dünya prömiyerini yaptığı Venedik Film Festivali'nde En İyi Senaryo ödülüne layık görüldü ve Oscar ve BAFTA da dahil olmak üzere birçok ödüle aday gösterildi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top