Hesabım
    "The Exorcist"in Yönetmeni William Friedkin Hayatını Kaybetti

    Oscar ödüllü yönetmen William Friedkin, 87 yaşında hayatını kaybetti.

    .

    The French Connection, The Exorcist gibi klasikleşmiş filmlere imza atan, Oscar ödüllü yönetmen William Friedkin, 87 yaşında hayatını kaybetti. Yönetmenin ölüm haberini eşi Sherry Lansing duyururken, ölüm sebebine dair bir açıklama yapılmadı.

    1935 Chicago doğumlu olan Friedkin, sinema kariyerine belgeseller ile başladı. Adını ilk olarak The Alfred Hitchcock Hour'un "Off Season" isimli bölümünü yöneterek duyurdu. Ardından ilk uzun metrajı Good Times'ı çekti. 1971 tarihli The French Connection isimli filmi, En İyi Yönetmen dahil tam beş dalda ödül aldı.

    Ancak Friedkin'in kariyerine imza atan film, 1973 yapımı, başrolünde Linda Blair'in oynadığı The Exorcist (Şeytan) oldu. Tüm zamanların en iyi korku filmleri listelerinde boy göstermeye devam eden The Exorcist'in 50. yılı sebebiyle yakın zamanda çıkacak olan 4K Ultra HD Blu-Ray versiyonu, yönetmenin kurgusu, sunumu ve röportajı gibi özel içerikler barındırıyor.

    Aynı zamanda 13 Ekim'de gösterime girecek olan devam filmi The Exorcist: Believer da uzun zamandır beklenen filmlerden. Ancak hem Şeytan'ın 50. yılı, hem de yeni filmin çıkışı, William Friedkin'in kaybının ardından buruk kutlanacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top