Hesabım
    Adam Devine: Marvel Filmleri Komediyi Mahvetti

    "'Aman Tanrım, bu rakun konuşuyor mu? Bu çok komik!' Ama bu gerçek bir komedi değil."

    .

    "Pitch Perfect", "Workaholics", "The Righteous Gemstones" gibi yapımlarla tanınan komedi oyuncusu Adam Devine, Marvel filmlerine eleştiri yönelten isimler kervanına katıldı.

    Birkaç hafta önce Netflix'teki yeni filmi "Eller Yukarı, Damat!"ın (The Out-Laws) tanıtımı için This Past Weekend adlı podcast programına katılan Devine'ın son yıllarda piyasada eski tarz komedi filmlerinin olmamasıyla ilgili sözleri gündem oldu.

    Stüdyo destekli komediler, yaklaşık on yıl öncesine kadar oldukça boldu ve gişede büyük çekişmeler yaratıyordu. "The Hangover", "Bridesmaids" gibi komedi filmleri oldukça düşük yapım bütçelerine kıyasla büyük kazançlar getirdikleri için stüdyolar açısından da oldukça kârlıydı. Ancak son yıllarda komedi filmleri giderek azalmaya başladı.

    DeVine bu durumun mizah dozunu giderek yükselten Marvel ve diğer süper kahraman filmlerinden kaynaklandığını düşünüyor ve seyircilerin artık bu filmleri komedi filmi olarak gördüğünü söylüyor:

    "Bugünlerde komedi izliyorsunuz ve diyorsunuz ki, bu bir komedi değil. Şakalar nerede? Hala iyi [komedi] dizileri var, ama komedi filmi… bu zor. Benim teorim: Bence Marvel onları mahvetti. Süper kahraman filmlerinin komedileri mahvettiğini düşünüyorum çünkü sinemaya gidiyorsunuz ve yapımı 200 milyon dolara mal olan bir şey izlemeyi umuyorsunuz ve komedi filmleri öyle değil.

    Yani, '200 milyon dolar değerinde bir şey izleyebileceksem neden aynı miktarda parayı sinemada küçük bir komedi izlemeye harcayayım?' Ve hala bu filmleri biraz komik yapıyorlar, 'Aman Tanrım, bu rakun konuşuyor mu? Bu çok komik!' Ki öyle, ama bu gerçek bir komedi değil.

    Eskiden her stüdyo yılda birkaç komedi çıkarırdı ve sinemalarda yılda yaklaşık 45 komedi vardı. Yani her hafta sinemalarda yeni bir komedi vardı. Şimdi, geçen yıl, yalnızca 6 ya da 7 komedi filmi çıktı. Bu çılgınca."

    Adam Sandler'ın yapım şirketi Happy Madison imzalı "Eller Yukarı, Damat!" şu anda Netflix'te gösterimde.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top