Hesabım
    Lübnan "Barbie" Filmini Yasaklamaya Hazırlanıyor

    Yasağın gerekçesi; eşcinselliğe teşvik

    .

    Lübnan Kültür Bakanı, Barbie filminin ülkede gösterimini yasaklamak için harekete geçti. Reuters'ın haberine göre Mohammad Mortada, hit filmin "eşcinselliğe teşvik ettiği" ve ahlaki değerlerle çeliştiğini söyledi .

    Habere göre Muhammad Mortada, ülkesindeki sansür kararlarından sorumlu Lübnan Genel Güvenlik teşkilatından filmin gösterimini durdurmak için gerekli önlemleri almasını isteyen bir karar yayınladı.

    Barbie'yi canlandıran ve aynı zamanda filmin yapımcılarından da biri olan Margot Robbie, filmin vizyona girmesinden önce İngiliz LBGTQ dergisi Attitude ile yaptığı röportajda; Ken'in eşcinsel olduğu yönündeki hayran teorilerine yanıt vermiş; "Bunların hepsi oyuncak bebek. Üreme organları olmadığı için, cinsel yönelimleri de yok diye düşündük." demişti.

    Ayrıca Barbie Land'i oluştururken, yeterince kapsamlı olmasına dikkat ettiklerini ve herkesin kendini hoş karşılanmış hissetmelerini istediklerini de ekleyerek; izleyen herkesin kendinden bir şeyler bulabilmesini sağlamaya çalıştıklarını belirtmişti.

    Film herhangi bir LGBTQ+ ilişkisini açıkça tasvir etmiyor, ancak oyuncular arasında eşcinsel olduğu bilinen Scott Evans, Alexandra Shipp ve transgender Hari Nef gibi isimler yer alıyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top