Hesabım
    Gerçek Bir Trajediyi Konu Alan "Society of the Snow"un İlk Fragmanı Yayınlandı

    1972 yılının trajik uçak kazasını konu alan film Netflix'te yayınlanacak.

    Jurassic World: Fallen Kingdom”, “The Impossible” ve “The Orphanage” gibifilmlerin yönetmeni J. A. Bayona'nın gerçek bir trajediye dayanan yeni filmi “Society of the Snow”dan ilk fragman yayınlandı.

    Netflix yapımı film, Uruguay Hava Kuvvetleri'nin 571 sefer sayılı uçuşunu konu alıyor. 1972'de bir ragbi takımını Şili'ye uçurmak üzere kiralanan uçak, felaketle sonuçlanan bir şekilde And Dağları'nın karlı zirvelerine düştü.

    Kazada, uçaktaki 45 yolcudan sadece 29'u sağ kurtuldu ve kurtulanlar hayatta kalabilmek için yamyamlık da dahil olmak üzere aşırı önlemlere başvurmak zorunda kaldı.

    Hikaye daha önce 1993 yılında ünlü süper yapımcı Frank Marshall'ın ("Arachnophobia", "Congo", "Eight Below") ikinci yönetmenlik çalışması olarak "Alive" adıyla beyaz perdeye uyarlanmıştı. Başrolünde Ethan Hawke'ın yer aldığı bu film karışık eleştiriler aldı.

    Oyuncu kadrosunda Uruguaylı ve Arjantinli isimlerin yer aldığı "The Society of the Snow", Pablo Vierci'nin aynı adlı romanından Bayona, Bernat Vilaplana, Jamie Marques ve Nicolas Casariego tarafından uyarlandı. Film,Sierra Nevada (Endülüs, İspanya), Montevideo (Uruguay) ve And Dağları'nın çeşitli yerleri (Şili, Arjantin) dahil olmak üzere gerçek olayların gerçekleştiği yerlerde çekildi.

    Bu yılın Venedik Film Festivali'nin kapanış filmi olan "Society of the Snow"un yılın ilerleyen dönemlerinde Netflix kütüphanesine eklenmesi bekleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top