Hesabım
    "Oppenheimer" Tüm Zamanların En Çok Kazanan Biyografi Filmi Oldu

    Christopher Nolan imzalı "Oppenheimer", "Bohemian Rhapsody"yi geride bıraktı...

    Universal

    Christopher Nolan'ın "Oppenheimer" filmi geçtiğimiz Cuma günü dünya çapında 900 milyon dolar hasılatı aştı ve hafta sonu gişesi de eklendiğinde şu anda dünya genelinde toplam 912.7 milyon dolar kazandı!

    2023 yazına damga vuran filmlerden biri olan "Oppenheimer" böylece Freddie Mercury biyografisi "Bohemian Rhapsody"yi geride bırakarak tüm zamanların en çok kazanan biyografi filmi oldu. Rami Malek'in En İyi Erkek Oyuncu ödülü de dahil olmak üzere 4 dalda Oscar kazanan "Bohemian Rhapsody"nin toplam hasılatı 910.8 milyon dolar.

    ABD dışındaki ülkelerde elde ettiği hasılat 593 milyon dolara ulaşan "Oppenheimer" aynı zamanda uluslararası gişede en çok kazanan Christopher Nolan filmi olmayı da başardı. Film dünya çapında "Barbie" ve "Süper Mario Kardeşler Filmi"nin hemen ardından gelerek 2023'ün en çok kazanan üçüncü filmi oldu.

    Christopher Nolan filmografisi özelinde baktığımızda ise "Oppenheimer"; "Kara Şövalye" ve "Kara Şövalye Yükseliyor" filmlerinin ardınndan gelerek dünya çapında en çok kazanan üçüncü Nolan filmi olma unvanını taşıyor.

    "Oppenheimer", "Süper Mario Kardeşler Filmi" ve "Hızlı ve Öfkeli 10" sayesinde Universal Pictures bu yıl toplamda 4 milyar doların üstünde hasılata ulaştı ve 2019'dan bu yana bu eşiği aşabilen dördüncü stüdyo oldu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top