Hesabım
    Harry Potter Serisinin Dumbledore'u Michael Gambon Hayatını Kaybetti

    Profesör Dumbledore rolüyle tanınan aktör 82 yaşındaydı.

    .

    "Harry Potter" serisinin altı filminde Hogwarts müdürü Profesör Albus Dumbledore rolüyle tanınan İrlandalı-İngiliz aktör Michael Gambon, 82 yaşında hayata veda etti.

    Ailesi yaptığı açıklamada, "Sir Michael Gambon'un kaybını duyurmaktan dolayı çok üzgünüz. Sevgilen eş ve baba Michael, zatürre nöbetinin ardından eşi Anne ve oğlu Fergus yanındayken, hastanede huzur içinde öldü." dedi.

    Çoğu zaman yardımcı rollerde çalışan bir karakter oyuncusunun çok sayıda filmde oynaması, başrol oyuncularına göre daha kolay olsa da, Gambon, 150'den fazla televizyon veya filmde rol alarak son derece üretken bir kariyeri arkasında bıraktı.

    Gambon kariyerindeki sayısız rolün arasında gerçek ve tarihi kişilikleri canlandırmasıyla da beğeni toplayan bir aktördü. İngiltere'nin iki gerçek kralını canlandırdı: "The Lost Prince"te (2003) Kral Edward VII ve "The King's Speech"te (2010) oğlu Kral George V.

    İleriki yıllarında ITV/PBS'in "Churchill's Secret" adlı TV filminde Winston Churchill'i ve John Frankenheimer'ın 2002 HBO televizyon filmi “Path to War”da ABD Başkanı Lyndon Johnson'ı canlandırdı. Bu ikinci performans ona Emmy adaylığı getirdi.

    Gambon, ilk iki Harry Potter filminde rol alan Richard Harris'in ölümünden sonra, "Harry Potter ve Azkaban Tutsağı" filminden itibaren Albus Dumbledore rolünü devraldı. Harry Potter kitaplarını hiç okumadığını itiraf etmiş ve Independent'a şunları söylemişti: "Önceki filmlerden hiçbirini izlememiştim, ancak seri üzerinde çalışmak çok eğlenceliydi ve çok da saçmaydı."

    Sahnede de aktif bir oyuncu olan Michael Gambon ayrıca İngiltere'nin en prestijli tiyatro ödülü olan Laurence Olivier Ödülleri'nde 10 kez En İyi Aktör dalında aday gösterildi ve 1986'da “A Chorus of Disapproval”, 1988'de “A View From the Bridge”, 1990'da "Man of the Moment" oyunlarıyla ödülü kazandı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top