Hesabım
    Robin Williams'ın Kızı, Babasının Sesinin Yapay Zeka ile Yeniden Yaratılmasını Eleştirdi

    "Onlar korkunç birer Frankenstein canavarı!"

    .

    Robin Williams'ın kızı Zelda Williams, 2014'te ölen babasının sesinin yapay zeka aracılığıyla yeniden yaratılmasını eleştirdi.

    2014 yılında intihar eden efsanevi aktör ve komedyen Robin Williams, "Ölü Ozanlar Derneği", "Müthiş Dadı, Müthiş Baba", "Can Dostum" gibi sayısız filmde rol almasının yanı sıra Disney klasiği "Aladdin"deki Cin'i seslendirmesiyle de hafızalara kazındı.

    Hollywood'da Oyuncular Birliği'nin (SAG-AFTRA) eden grevinde, yapay zeka kullanımının sınırlandırılması ve kurallara bağlanması "zorunlu bir pazarlık konusu" olarak listelendi. Oyuncuların taleplerine "yeni görsel, işitsel veya görsel-işitsel içerikler oluşturmak üzere tasarlanmış bir yapay zeka sistemini eğitmek için sanatçının sesinin, benzerliğinin veya performansının kullanılması"nın engellenmesi de dahil.

    Kendisi de oyuncu olan 34 yaşındaki Zelda Williams, Instagram hikayesinde bu konuya değinerek, "SAG'nin yapay zekaya karşı mücadelesinde tarafsız bir ses değilim" diye yazdı, "Babam gibi buna rıza gösteremeyen aktörleri yaratmak/yeniden yaratmak için kaç kişinin bu modelleri eğitmek istediğine YILLAR boyunca tanık oldum."

    Sözlerine "Bu teorik değil, son derece gerçek." diye devam eden Zelda şu ifadelerde bulundu:

    "Yapay zekanın insanların istediği her şeyi söylemek için onun 'sesini' kullandığını zaten duymuştum ve bunu kişisel olarak rahatsız edici bulsam da sonuçları kendi hislerimin çok ötesine geçiyor. Yaşayan oyuncular kendi seçimleriyle karakterler yaratma, çizgi film seslendirme, İNSAN çabalarını ve zamanlarını performans arayışına harcama şansını hak ediyor. Yeniden yaratılan içerikler en iyi ihtimalle, büyük insanların zayıf bir kopyası; ama en kötü ihtimalle, bu endüstrinin olması gerektiği şey yerine, en kötü parçalarından oluşan korkunç birer Frankenstein canavarı."

    Senaristler ve oyuncular grevlerinin başlamasından bu yana pek çok aktör, yönetmen ve yazar yapay zekaya açıkça karşı çıktı. Tim Burton, kendi yönetmenlik tarzının yapay zeka taklitlerini "insanlığınızı ve ruhunuzu çalan robotlar" diyerek eleştirdi. John Cusack, Hollywood stüdyolarının yapay zeka ile bir "suç girişimi" yürüttüğünü söyleyerek şunu ekledi: "Stüdyolar bir gün ekstraların çalışmasını sağlamak, onları taramak - sonsuza kadar benzerlerine sahip olmak - ve onları işin dışında bırakmak istiyor… Yapay zeka budur - dev bir telif hakkı ve kimlik hırsızı."

    Tim Burton, Yapay Zeka Taklitlerini "Ruh Emici" Gibi Görüyor!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top