Hesabım
    Engelsiz Filmler Festivali'nde “Ulusal Uzun Film Yarışması” İçin Filmler Açıklandı

    Engelsiz Filmler Festivali, “Ulusal Uzun Film Yarışması”ndaki filmleri sinemaseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

    .

    “Bir Arada Film İzlemek Mümkün” diyerek 11 yıldır sinemaseverlerle buluşan Engelsiz Filmler Festivali, bu yıl 20-26 Ekim tarihleri arasında Ankara'da ve 4-5 Kasım tarihlerinde Eskişehir’de izleyicileriyle bir araya gelecek. Türkiye sinemasının son dönemdeki en iyi örneklerinin yer aldığı “Ulusal Uzun Film Yarışması”nda bu yıl Belmin Söylemez’in "Ayna Ayna" Orçun Köksal’ın "Bars" Somnur Vardar’ın "Boşlukta" Kaan Müjdeci’nin "Iguana Tokyo" ve Berna Gençalp "Kim Mihri" filmleri yarışacak.

    Bu yıl “Ulusal Uzun Film Yarışması” jürisinde, sinema yazarı Şenay Aydemir, kurgucu Selda Taşkın ve yapımcı Zeynep Ünal yer alıyor. Yarışmada jüri tarafından En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödülleri belirlenirken; Seyirci Özel Ödülü de izleyicilerin oylarıyla sahibine ulaşacak. Seyirciler oylarını Braille alfabesi ile basılan pusulalarla da kullanabilecekler. Ödül sahipleri 26 Ekim Perşembe günü Goethe Institut Ankara’da düzenlenecek ödül töreninde duyurulacak. 

    Festival programında yer alan tüm gösterimler, sesli betimleme ve ayrıntılı altyazı ile izlenebilecek. Gösterimlerin ardından, film ekipleriyle yapılan söyleşilerde, forumlarda ve atölyelerde işaret dili tercümesi yapılacak. “Çocuklar İçin” bölümü dışındaki tüm gösterimler ve etkinlikler İngilizce olarak da takip edilebilecek. Engelsiz Filmler Festivali 20-26 Ekim tarihleri arasında Ankara'da Paribu Cineverse ANKAmall, Goethe Institutve 4-5 Kasım’da Eskişehir’de Cinema Pink Kanatlı AVM salonlarında izleyicilerle buluşacak. “Kısa Film Yarışması”kapsamındaki 14 film ise tüm Türkiye’den 20-26 Ekim tarihleri arasında eff2023.muvi.com adresinden de çevrim içi olarak izlenebilecek. Paribu Cineverse ANKAmall gösterimleri için biletlere biletinial.com üzerinden ulaşılabilir. Goethe Institut Ankara ve Eskişehir Cinema Pink Kanatlı AVM'deki tüm gösterim ve etkinlikler ücretsiz gerçekleşecek.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top